Koe uusi yle.fi

Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Mummotyylillä kohahduttanut amerikkalaisvahvistus sai lähteä Salosta – "Jouduimme tekemään vaikean päätöksen"

Paljon huomiota alkukaudesta saanut Canyon Barry lähtee pois vaisusti kauden aloittaneesta Korisliigan mestaruuussuosikki Salon Vilppaasta.

Korisliiga
Canyon Barry
Lehtikuva

Miesten Korisliigan Salon Vilpas vaihtaa yhdysvaltalaispelaajaa, kertoi seura nettisivuillaan torstaina. Laitahyökkääjä Canyon Barryn tilalle joukkueeseen tulee takamies John Jordan.

Barry herätti huomiota ennen kauden alkua Suomessa, sillä hänen tyyliinsä kuuluu vapaaheittojen suorittaminen alakautta.

Vilppaassa Barry teki viidessä pelissä keskimäärin 9,8 pistettä ja otti 2,4 levypalloa.

- Tämä siirto tekee meistä pienemmän, mutta selkeästi taitavamman ja nopeamman joukkueen. Kaipaamme enemmän pallollista taitoa ja luomiskykyä, Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo perustelee.

Asiaan vaikutti Iisalon mukaan se, että Teemu Rannikko on jäänyt liian yksin pallollisten etujen hankkimisessa hyökkäyspäässä. Ennakkoasetelmissa Korisliigan mestarisuosikiksi nostettu Vilpas on voittanut viidestä pelistään vain kaksi.

- Jouduimme tekemään Canyonin kanssa vaikean päätöksen, mutta pitkässä juoksussa uskon tämän olevan oikea ratkaisu joukkueen rakenteen kannalta.

Lue myös:

Mummotyylillä heittävä ydinfyysikko on koripalloilija, jollaista ei ole Suomessa ennen nähty – "Alkuun se on heille superoutoa"

Suosittelemme

Tuoreimmat