Koe uusi yle.fi

Suora

  • Ratsastuksen MM: Pararatsastuksen 5. päivä
  • Pararatsastus

Matintalo noussut Suomen ykkösryhmään – kultajahtiin nuorten MM-laduilla

Hiihtäjä Johanna Matintalo lähtee tavoittelemaan nuorten maailmanmestaruutta tammi-helmikuun vaihteen kisoissa Sveitsissä.

hiihto
Johanna Matintalo
Johanna Matintalo jahtaa tulevalla kaudella nuorten MM-kultaa. Tomi Hänninen

Johanna Matintalo hiihti viime kaudella alle 23-vuotiaiden naisten yhdistelmäkilpailun MM-hopealle Yhdysvalloissa. 20-vuotias Matintalo ei aio tyytyä yhtään vähempään tammi-helmikuun vaihteessa Sveitsissä järjestettävissä nuorten MM-kisoissa. Matintalo jahtaa nuorten MM-kultaa perinteisen hiihtotavan kympin matkalla.

- Nuorten maailmanmestaruus on hieno titteli ja haluan tavoitella sitä. Jos viime vuonna tuli toinen sija, niin eihän sitä voi vähempää lähteä tavoittelemaan, Pöytyän Urheilijoita edustava Matintalo linjasi kirkkaan tavoitteensa ensi talven lumille.

Vielä viime kaudella Suomen naisten maajoukkueen haastajaryhmään kuulunut Matintalo on noussut maajoukkueen ykkösryhmään.

- Vauhdit ovat niin kovia, että tietää olevansa hyvällä tasolla, jos pysyy muiden kyydissä mukana. On motivoivaa nähdä joka päivä harjoituksissa, mitä vauhtia vaaditaan maailmancupin kärkisijoituksiin, Matintalo kertoi.

Matintalo on päässyt seuraamaan läheltä, miten kansainväliset huippuhiihtäjät harjoittelevat.

- Suomen naisten maajoukkueessa on niin kovia konkareita, että olen imenyt heiltä oppia. He hoitavat hommansa niin ammattimaisesti, että tällaisella nuoremmalla ja vähemmän kokeneella urheilijalla riittää opittavaa, Matintalo mietti.

- Naisten maajoukkueessa on kivikova porukka ja edustuspaikkoja on olympiamatkoilla vain neljälle urheilijalle. Taistelu kisapaikoista on siis kovaa, Matintalo tiedostaa.

Matintalo ei sulje pois mahdollisuuksiaan päästä mukaan myös olympiakisoihin, mutta ei tavoittele kuuta taivaalta.

- Olen aika sataprosenttisen varma, että vauhtini ei vielä riitä palkintosijoille olympiakisoissa. Neljän vuoden kuluttua minulla on realistisemmat menestysmahdollisuudet olympialaduilla. Mutta aikataulujen puitteissa on mahdollistua osallistua molempiin - nuorten kisoihin ja olympiakisoihin, Matintalo ennakoi.

Suosittelemme

Tuoreimmat