Kallion lähes varman MotoGP-paikan vienyt britti: ”Tämä lopettaa teidän kiusalliset kysymykset ja minun kiusalliset vastaukset”

Bradley Smith väisteli toimittajien kysymyksiä sen jälkeen, kun hän oli yllättäen napannut kisakuljettajan ensi kaudelle KTM-talliin.

Bradley Smith Kuva: AOP

Brittikuljettaja Bradley Smith on helpottunut itävaltalaistalli KTM:n keskiviikkoisesta MotoGP-kuljettajien julkaisusta ensi kaudelle.

Smith jatkaa edelleen tallin virallisena kisakuljettajana, vaikka Mika Kallion odotettiin nousevan hänen tilalle. Kallio kertoi keskiviikkona Yle Urheilulle, että hänellä oli jo KTM:n kanssa suullinen sopimus kisakuljettajapaikasta, mutta KTM ei päässyt irti Smithin kaksivuotisesta sopimuksesta.

Kallio on ajanut tällä kaudella kolmessa kilpailussa villillä kortilla ja on ollut Smithiä nopeampi.

– Tämä ilmoitus lopettaa teidän kiusalliset kysymykset ja minun kiusalliset vastaukset.  Me voimme toivottavasti alkaa puhua positiivisista asioista ja kehityksestä sekä päivän tuloksista, Smith heitti Autosportin mukaan toimittajille. (siirryt toiseen palveluun)

– Tallin puitteissa tämä on myös helpompaa, sillä kysymykset tulivat vasemmalta, oikealta ja keskeltä. Se teki tästä kiusallisen tilanteen kaikille.

Kalliolle annettiin edelliseen kilpailun Espanjan Aragoniin ylimääräinen villi kortti. Se aiheutti spekulaatioita, joiden mukaan Aragon olisi ollut viimeinen paikka osoittaa taitonsa KTM:lle.

– Sisäisesti tuollaiset tulokset eivät olleet keskipisteessä, Smith totesi.

– Jokainen teki ison jutun siitä, että Aragon olisi ollut ratkaiseva tekijä. Mutta sisäisesti KTM:llä oli omat suunnitelmat ja vaihtoehdot.

Smithiltä kysyttiin myös, että oliko hän missään vaiheessa peloissaan kuljettajapaikastaan.

– Olemme pysyneet siinä ohjelmassa, jonka allekirjoitimme vuoden 2016 alussa, Smith muotoili.

– Aiomme lopettaa, kuten aloitimme. Tämä oli aina mielessäni siinä, mihin kaikki johtaisivat.

Lue lisää: