1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. tennis

Hollywood-tähti Shia LaBeouf valmistautui tennisrooliinsa suomalaisopein – "Heti tuli selväksi, ettei hän ole rauhallinen ruotsalainen poika"

Uutuuselokuva Borg/McEnroe kuvaa Björn Borgin ja John McEnroen kuuluisaa kohtaamista Wimbledonin tennisfinaalissa vuonna 1980. Yhtä historian suurinta ottelua käsittelevän elokuvan teossa hyödynnettiin suomalaista tennisosaamista.

Tennis
Urheilujuttuja: Hollywood-tähti Shia LaBeouf valmistautui tennisrooliinsa suomalaisopein
Urheilujuttuja: Hollywood-tähti Shia LaBeouf valmistautui tennisrooliinsa suomalaisopein

Suomalaiset tennissuuruudet Veli Paloheimo ja Jarkko Nieminen opastivat näyttelijöitä rooleihinsa perjantaina ensi-iltansa saavaan tenniselokuvaan Borg/McEnroe.

Nieminen vastasi näyttelijöiden valmennuksesta ja stunt-pelaajien valinnasta. Veli Paloheimo puolestaan valmensi Hollywood-tähti Shia LaBeoufia John McEnroen rooliin.

- Iso persoona. Heti tuli ensimmäisessä tapaamisessa selväksi, ettei hän ole mikään rauhallinen ruotsalainen poika vaan värikäs persoona. Harjoittelimme esimerkiksi ihan kylmästi sitä, miten McEnroe elehti kentällä ennen syöttöä ja niin edelleen, Paloheimo kuvaili.

Paloheimolla on myös kokemusta McEnroeta vastaan pelaamisesta. Vuonna 1990 suomalainen onnistui viemään yhden erän yhdysvaltalaiselta.

- Shia oli juuri oikea valinta tähän rooliin. McEnroe oli kentällä juuri tällainen lämmin ja kuuma. Se valinta osui ihan kohdalleen, Paloheimo kehui.

Lisää suomalaisvalmentajien mietteitä elokuvanteosta ja kohtauksia leffasta näet Areenasta tai klikkaamalla tämän jutun pääkuvaa.