Koe uusi yle.fi

Suora

  • Urheiluruutu

Jokerien nuorten maailmanmestari ei tuulettanut KHL-uran avausmaalia: ”13 voittoa putkeen kuulostaa paljon paremmalta”

Henri Ikonen painotti kovaa kilpailua pelipaikoista yhdeksi Jokerien menestyksen syyksi hyvän joukkuehengen kanssa.

KHL
Henri Ikonen #48, Jokerit
Henri Ikonen #48, JokeritTomi Hänninen

Jokerien Henri Ikonen oli hyvin maltillisella päällä torstai-iltana, vaikka 23-vuotias hyökkääjä oli juuri äsken tehnyt KHL-uransa ensimmäisen maalin. Suoraan John Normanin voittamasta aloituksesta laukonut Ikonen ei tuulettanut juuri lainkaan 4–0 osumaansa Jokerien samalukuisessa voitossa Lada Toljatista. Sama rauhallinen olo toistui haastattelussakin.

– Se oli 4-0 maali, niin ei ollut niin tärkeä maali. Hyvä, että sai alta pois kuitenkin, vuoden 2014 nuorten maailmanmestari Ikonen totesi puhelimitse Venäjältä.

Hän olikin enemmän mielissään Jokerien kaikkien aikojen suurimmasta voittoputkesta kuin omista saavutuksistaan. Vähälle vastuulle jäänyt Ikonen on käyttänyt tehopaikkansa toistaiseksi kohtuullisen hyvin. Kuudessa ottelussa on syntynyt tehot 1+3.

– Ei tässä omia pisteitä lasketa. 13 voittoa putkeen kuulostaa paljon paremmalta, Ikonen mietti.

Edellisellä neljällä kaudella Ikonen pelasi pääosin AHL:ää Syracusessa, eikä saanut NHL-näyttöpaikkaa. Nyt alkukaudesta Jokereissa on ollut samanlaista makua. Hän ymmärtää, että pelaa taas todella kovassa seurassa.

– Meillä on hyviä hyökkääjiä viisi ketjullista. Jokaiseen peliin kaikki eivät pääse pelaamaan. Jos käy kutsu katsomoon, niin se pitää vain ottaa vastaan. Sitten, kun pääsee kentälle, niin pitää olla parhaimmillaan, mutta myös nauttia, Ikonen toteaa.

Tampa Bay Lightningin 6. kierroksen varaus vuodelta 2013 toteaa myös kovan kilpailun pelipaikoista yhdeksi nyky-Jokerien menestyksen syyksi kovan joukkuehengen kanssa.

– Teemme kovasti joka ilta hommia. Potkitaan toisiamme eteenpäin. Jokainen haluaa näyttää, mutta joukkuehenki on myös hyvä. Tsemppaamme toisiamme, Ikonen toteaa.

Vaikka Jokerit liitää historiallisessa voittoputkessa, niin Ikosen mielestä ei ole vielä kaikkea nähty. Nyt päättyneellä kolmen vieraspelin kiertueella Jokerit päästi vain yhden maalin. Seuraavaksi Jokerien vastus kuitenkin kovenee.

Sunnuntaina vastaan asettuu Erkka Westerlundin luotsaama Ufa ja tiistaina Ak Bars Kazan. Ensi viikolla on vieläpä luvassa vierasottelu tällä kaudella vain kerran hävinnyttä SKA Pietaria vastaan.

– Vieraissa kaikki pisteet ovat tärkeitä, mutta meidän pitää parantaa tästä, jos nuo joukkueet aiomme päihittää, Ikonen totesi.

Lue lisää:

Jokerit uuteen merkkipaaluun - seuraennätys komistui entisestään

Suosittelemme

Tuoreimmat