Koe uusi yle.fi

Suora

  • Lentopallon MM FIN - IRn
  • Ratsastuksen MM: Pararatsastus 1. päivä
  • Lentopallon MM: Suomi - Iran ja Jääkiekkokierros
  • Freestyle-unelma
  • Freestyle-unelma
  • Lentopallon MM BUL - POL
  • Urheiluruutu
  • Ratsastuksen MM: Pararatsastus 1. päivä

Granlundia kaivataan kipeästi takaisin – Karussa tilanteessa olevan Minnesotan kokoonpanossa vain kahdeksan hyökkääjää!

Minnesotan on tehtävä peliliikkeitä ennen viikonlopun kotiavaustaan.

NHL
Mikael Granlund
AOP

NHL-seura Minnesota Wild kärsii poikkeuksellisen pahasta loukkaantumissumasta. Joukkue menetti kolme pelaajaa sairastuvalle 5-2-voittoon päättyneessä ottelussa Chicagoa vastaan.

Wildin kokoonpanossa on torstai-illan ottelun jälkeen vain kahdeksan hyökkääjää!

Chicago-kamppailun jättivät kesken Nino Niederreiter, Charlie Coyle ja Marcus Foligno. Lisäksi nivusvammasta kärsivä Mikael Granlund on sivussa vielä ainakin kolmesta pelistä, eikä Zach Parisekaan ole vielä palannut kokoonpanoon.

Wild pelaa lauantaina kauden ensimmäisen kotipelinsä Columbusta vastaan. Päävalmentaja Bruce Boudreaun mukaan Granlundin ja Parisen saaminen kokoonpanoon lienee turha toivo.

- Haluaisin heidät mukaan, mutta en usko, että se on mahdollista, Boudreau totesi The Athletic -lehdelle (siirryt toiseen palveluun).

Niederreiterin, Coylen ja Folignon vammojen vakavuudesta ei ole vielä tietoa. Boudreau sanoi kuitenkin Chicago-voiton jälkeen, että ainakin Niederreiter ja Coyle ovat sivussa lauantaina.

Wildia läheltä seuraavan toimittajan Michael Russon mukaan Niederreiter ja Coyle kärsivät alavartalovammoista (siirryt toiseen palveluun). Foligno meni sairaalaan tarkastettavaksi tapeltuaan Chicagon John Haydenin kanssa (siirryt toiseen palveluun). Hän sai nujakassa sen verran kovan iskun päähänsä, että jätti pelin kesken.

Bruce Boudreau
Minnesotan päävalmentaja Bruce Boudreau.AOP

Pahimmillaan vain kuusi hyökkääjää

Pahimmillaan Wildilla oli käytössään vain kuusi hyökkääjää, kun Daniel Winnik ja Tyler Ennis istuivat rangaistusaitiossa.

- En tiedä, olenko ammattilaisurallani edes nähnyt vaihtopenkkiä noin tyhjänä kolmannessa erässä, Jason Zucker kommentoi (siirryt toiseen palveluun).

Wildin tilanne on erittäin kinkkinen. Jos seura haluaa nostaa kokoonpanoonsa edes yhden hyökkääjän farmista, on sen lähetettävä joku puolustaja toiseen suuntaan.

Russon mukaan järkevimmät vaihtoehdot olisivat puolustajat Mike Reilly tai Gustav Olofsson. Tosin Olofsson joutuisi ensin waiver-listalle, josta hänet voisi poimia mikä seura tahansa.

Toinen vaihtoehto olisi tehdä tilaa palkkakattoon asettamalla joku loukkaantuneista pelaajista niin sanotulle pitkäaikaisloukkaantuneiden listalle. Tuolloin pelaaja joutuisi olemaan sivussa kuitenkin vähintään kymmenen ottelua tai kovemmassa otteluruuhkassa 24 päivää. Tähän ainoat vaihtoehdot lienevät Niederreiter tai Coyle.

Jos Wild pelaa vajaamiehisenä lauantaina, joukkue voi kutsua seuraavan viikonlopun Winnipeg- ja Calgary-otteluihin pelaajia, jotka tienaavat NHL:ssä alle 750 000 dollaria.

Hyökkääjäkadosta huolimatta Minnesota juhli torstai-iltana kauden avausvoittoaan. Ja vieläpä vieraskentällä Chicagosta, joka paukutti aiemmissa kotiotteluissa Pittsburghia vastaan kymmenen ja Columbusta vastaan viisi maalia.

Lue myös:

Mikko Koivu herkutteli tyhjään maaliin – Minnesotalle kauden avausvoitto

Mikael Granlundilla ikävä nivusvaiva – sivussa useita NHL-otteluita

Suosittelemme

Tuoreimmat