Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ruotsi ja Norja piikittelevät toisiaan sponsorisopimuksista – "Ei kannata heittää kiveä lasitalossa"

Norja ja Ruotsi ovat piikitelleet toisiaan urheilun saralla vuosikymmenet milloin mistäkin. Nyt ruotsalaiset kuittailevat Norjan alppimaajoukkueelle sen uudesta sponsorista.

alppihiihto
Nina Løseth
Nina LøsethEPA

Kun vuonna 2014 Ruotsin hiihtomaajoukkue julkisti uuden sponsorinsa pikaruokaketju McDonald’sin kanssa, Norjassa riemastuttiin.

Yhteistyösopimusta kritisoitiin, mutta pisimmälle meni Norjan hiihtomaajoukkueen markkinoinnista vastaava Bernt Halvard Olderskog. Hän totesi tuolloin Expressenin haastattelussa (siirryt toiseen palveluun), että vaikka McDonald’s maksaisi mitä, ei yhtiöstä tulisi Norjan joukkueen sponsoria. Se antaisi Olderskogin mielestä väärän signaalin yleisölle.

– Tuo yhtiö edustaaa jotain sellaista, joka ei sovi yhteen terveyden kanssa, hän lisäsi.

Torstaina Norjan hiihtoliitto ilmoitti alppijoukkueensa uudesta sponsorisopimuksesta juomayhtiö Coca-Colan kanssa (siirryt toiseen palveluun), ja luonnollisestikin tämä nousi Ruotsissa puheenaiheeksi.

– Ei kannata heittää kiveä lasitalossa, Ruotsin hiihtojoukkueen johtaja ja markkinointivastaava Johan Sares totesi Expressenille.

Saresin mielestä McDonald’s ja Coca-Cola ovat kenties kaksi suurinta yritystä, jotka antavat kansainvälisesti urheilulle sponsorirahaa, joten ne ovat merkittäviä toimijoita. Hänen mielestään Norjan hyvin menestyneen alppimaajoukkueen tekemä sponsorisopimus ei sikäli ollut omituinen.

Saresin mielestä Olderskogin kritiikkiä oli aikoinaan kuitenkin vaikea ymmärtää. Hänen mukaansa tämä Olderskogin kritiikki loppui siihen, kun Norjan hiihtoliiton johto lähetti pahoittelunsa.

Sares on aikaisemmin kritisoinut myös norjalaishiihtäjien astmalääkkeiden käyttöä. (siirryt toiseen palveluun) Tämä on saanut Norjan hiihtojoukkueen johtajan Vidar Løfshusin kimpaantumaan.

Expressen halusi myös Olderskogin kommentit asiasta, mutta tämä ei ollut innokas kommentoimaan.

– Minulla ei ole mitään kommentoitavaa, hän sanoi Expressenin toimittajalle.

Eikö?

– Ei. Ja se on minun ainoa vastaukseni.

Lähteet: Expressen, VG, Norjan hiihtoliitto

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat