Suora

  • Urheiluruutu
  • Kampaajan kuolema
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: puolivälierä NOR - ENG
  • Urheiluruutu

Helmarit-valmentaja haluaa pelaajilleen vähemmän itseruoskintaa ja enemmän itseluottamusta – "Meidän täytyy ajatella, että olemme hyviä"

Naisten jalkapallomaajoukkue avaa MM-karsintansa kotiottelulla Serbiaa vastaan ensi viikon sunnuntaina. Päävalmentaja Anna Signeul tietää, miten joukkueen pitää pelata, jotta Serbia kaatuu.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Minna Meriluoto (vas.), päävalmentaja Anna Signeul (keks.) ja Kaisa Collin maajoukkueen tiedotustilaisuudessa.
Minna Meriluoto (vas.), päävalmentaja Anna Signeul (keks.) ja Kaisa Collin maajoukkueen tiedotustilaisuudessa.Lehtikuva

Suomi jäi niukasti viime kesän EM-kisoista, mutta seuraavaksi joukkue tavoittelee paikkaa MM-kisoista uuden päävalmentajansa Anna Signeulin johdolla. Joukkue piti syyskuussa leirin Portugalissa, jolloin ruotsalaisvalmentaja sai muodostettua pelaajista hyvän kuvan.

Perjantaina Signeul julkisti joukkueen ensi viikon sunnuntaina pelattavaan MM-karsintojen avausotteluun Serbiaa vastaan. Signeulin mukaan kasassa on nyt aika nuori joukkue, jolla on potentiaalia tulevaisuudessa.

– Olen erittäin tyytyväinen tähän joukkueeseen, pelaajien laatuun sekä variaatioihin. Olen ollut vaikuttunut pelaajien kunnianhimosta, Signeul sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Hänen mukaansa suomalaispelaajien kehityskohteet löytyvät ennen kaikkea itseluottamuksesta.

– Meillä on monia pelaajia, jotka ovat perfektionisteja ja samaan aikaan ovat usein liian kovia itselleen. He eivät usko tekevänsä asioita tarpeeksi hyvin. Jotta olisi hyvä urheilija, pitää olla itseluottamusta. Jos haluamme olla hyvä joukkue, täytyy meidän ajatella, että olemme hyviä.

Signeul tietää hyvin, miten Suomen pitää pelata Serbiaa vastaan, jotta voitto irtoaisi. Joukkueet kohtasivat viime keväänä, jolloin Serbia voitti 2-1. Samaan aikaan, kun Suomi leireili Portugalissa, Serbia aloitti MM-karsintansa Itävaltaa vastaan.

EM-kisoissa välieriin asti päässyt Itävalta voitti ottelun 4-0. Signeulin mukaan ottelun ratkaisi ennen kaikkea Itävallan kaksi nopeaa maalia ottelun alussa.

– Aikainen maali ottelussa on tärkeä, mutta jos sitä ei tule, meidän täytyy olla kärsivällisiä eikä panikoida, Signeul muistutti.

– Kun pelaa Serbian kaltaista joukkuetta vastaan, pitää olla uskomattoman nopea ja pelata nopeaa jalkapalloa. Emme voi pelata hitaasti tai kadottaa tempoa. He ovat todella teknisiä ja taktisia, uskaltavat pelata ja pitää palloa. Meidän pitää pelata samalla tavalla kuin miehet pelasivat Kroatiaa vastaan viimeiset 15-20 minuuttia.

Suomen MM-karsintalohkossa pelaavat Itävallan ja Serbian lisäksi Espanja ja Israel. Vuoden 2019 MM-kisoihin Ranskaan pääsevät lohkoykköset, neljä parasta lohkokakkosta pelaavat jatkokarsinnan. Signeul tietää, että Suomen saaminen MM-kisoihin on kovan työn takana.

–On selvää, että yritämme päästä MM-kisoihin, se on meidän ehdoton tavoitteemme, mutta mielestäni siitä ei pitäisi ottaa liikaa paineita. Yritämme joka tapauksessa rakentaa tulevaisuuden joukkuetta. Se on kuitenkin varmaa, että voitamme Serbian, Signeul vakuutti.

Suomen joukkue Serbiaa vastaan:

Tinja-Riikka Korpela, FC Bayern München

Minna Meriluoto, HJK

Kreeta-Liisa Yli-Säntti, Växjö DFF

Anna Auvinen, FC Honka

Tuija Hyyrynen, Juventus FC

Emma Koivisto, Florida State University

Natalia Kuikka, Florida State University

Katarina Naumanen, HJK

Anna Westerlund, Lillestrøm SK

Tiia Peltonen, PK-35 Vantaa

Olga Ahtinen, Brøndby IF

Emmi Alanen, Vittsjö GIK

Adelina Engman, Göteborg FC

Sanni Franssi, Juventus FC

Nora Heroum, Brescia Calcio Femminile

Tia Hälinen, AC Sparta Praha

Julia Tunturi, TPS

Ria Öling, TPS

Vilma Hakala, HJK

Kaisa Collin, PK-35 Vantaa

Jenny Danielsson, Åland United

Juliette Kemppi, Kolbotn IL

Linda Sällström, Vittsjö GIK

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat