Suora

  • Elävä arkisto esittää

Kaisa Sali selvitti mustat hetket - "Pommipäivänä voittokin olisi ollut mahdollinen"

Viidenneksi Havaijin Ironman-kilpailussa sijoittuneen Kaisa Salin mukaan hän pystyi käsittelemään vaikeat hetket aikaisempaa paremmin.

triathlon
Kaisa Sali ajaa pyörää.
Kaisa Sali. EPA

Vatsaongelmien kiusaama Kaisa Sali taisteli viidenneksi Havaijin Ironman-kilpailussa. Sali paransi ongelmista huolimatta viime vuoden aikaansa 11 minuutilla, vaikka sijoitus pysyi samana. Kilpailun voitti jälleen Sveitsin Daniela Ryf, josta Sali jäi 13 minuuttia 53 sekuntia. Kolmanteen sijaan jäi eroa reilut kolme minuuttia.

- Tällaisen kilpailun aikana ehtii tulee kaikenlaisia mustia hetkiä. Epätoivoisia hetkiä, jolloin tuntuu, että on aivan poikki. Silloin täytyy vain jollain tavalla kaivaa itsensä ylös. Tänään pystyin käsittelemään niitä hetkiä paremmin kuin koskaan ennen. Vaikka tiesin, että jalat ovat tyhjät ja energiasta on vajetta, pystyin kaivamaan suomalaisen sisun ja hokemaan päähäni, että se riittää jos yritän tässä hetkessä parhaani, Sali kertoi.

- Yritin muistuttaa itselleni, että tämä on sitä mitä haluan tehdä ja kuinka kiitollinen pitää olla siitä, että saan kisata.

Kilpailun aikana oli tuttuun tapaan todella kuuma, mutta kuumuus ei ollut Salin suurin ongelma.

- Lehdistötilaisuudessa pari naista sanoi, että oli huomattavasti kuumempi kuin viime vuonna. Minulla kuumuus ei ollut rajoittava tekijä. Totta kai oli kuuma, mutta minulla juoksun loppu meni enemmänkin energioiden tyhjenemiseen. Se oppi tuli, että en ole vieläkään tarpeeksi hyvä ajamaan tuulissa. Sitä täytyy treenata ennen ensi vuoden kisaa paljon paremmin.

Salin mukaan kilpailu osoitti, että hän on oikealla tiellä.

- Ensi vuonna vauhdinjako on vihdoin parempi. Tästä jäi hyvät fiilikset ensi vuoteen. Jos minulla olisi ollut hyvä päivä, olisin ollut podiumilla. Pommipäivänä voittokin olisi ollut mahdollinen.

Lue myös:

Sali taisteli Ironmanin viidenneksi vatsaongelmien kanssa – "Ehkä säästän likaisilta yksityiskohdilta"

Kaisa Sali oli jälleen viides Havaijin Ironman-kisassa – loppukiri ei aivan riittänyt palkintopallille

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat