Suora

  • Uinnin lyhyen radan MM
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM

Jallowille ja Liukkoselle maailmanluokan ajat – vuosia vanhat SE-ajat romukoppaan

Mimosa Jallow paransi melkein kolme vuotta vanhaa lyhyen radan Suomen ennätystään 100 metrin selkäuinnissa. Myös Ari-Pekka Liukkonen paranteli yli neljä vuotta vanhaa 50 metrin vapaauinnin SE-aikaa.

uinti
Mimosa Jallow
Tomi Hänninen

Kampuksen Plaania edustava Mimosa Jallow oli mainiossa vauhdissa Espoon GP-uintien toisena päivänä. Jallow paransi nimissään ollutta 100 metrin selkäuinnin Suomen ennätystä tasan neljällä sekunnin kymmenyksellä.

Uusi SE-aika on nyt 58,24 ja se yltää tämän hetken maailmantilastossa 7. sijalle.

– En tiedä yhtään mistä tuo tuli, olin niin väsynyt eilisestä etten jaksanut vetää verryttelyssäkään mitään kovaa ja sanoin Makelle (valmentaja Marko Malvela) etten uskalla aloittaa satasta täysiä. Mutta aloitin silti, yllättynyt Jallow sanoi liiton tiedotteessa.

Uusi tekniikka toi parannuksen Liukkosen aikaan

Ari-Pekka Liukkonen nappasi 50 metrin vapaauinnin Suomen ennätyksestään sadasosasekunnin pois ja kellotti Espoossa voittoajakseen 21,22. Se vei hänet tämän vuoden maailmantilastossa peräti kuudenneksi. Liukkosen aiempi SE-aika oli jo yli neljä vuotta vanha.

– Olin pari viikkoa Ukrainassa leirillä ja siellä työstettiin paljon vetopituutta. Tiesin, että täällä voin ottaa paljon vinstan (50 m) startteja, ja hakea vetopituuden ja kierrosten suhdetta. Nyt vetopituus oli hyvä, mutta eihän siinä kierroksia ollut, siihen nähden hyvä, että noilla kierroksilla tuli tuollainen aika, espoolaista Cetusta edustava Liukkonen analysoi liiton tiedotteessa.

– Kyllähän tämä on kehityksessä ollut näkyvissä, että ennätys parantuu milloin tahansa, ja nyt se tuli. 21 sekunnin alitus on ihan realistisesti kiikarissa.

Lähteet: Uimaliiton tiedote

Suosittelemme

Tuoreimmat