Suora

  • Urheiluruutu

Veikkaus ja SUEK kiinnostuivat jalkapallon Ykkösen hämmentävästä murskatuloksesta – "Tulos oli poikkeuksellinen"

FC Honka paranteli maalieroaan Ykkösen toiseksi viimeisellä kierroksella OPS:n kustannuksella.

jalkapallo
Urheilujuttuja: FC Honka takoi OPS:n verkkoon kymmenen osumaa
Urheilujuttuja: FC Honka takoi OPS:n verkkoon kymmenen osumaa

Jalkapallon Ykkösen kausi huipentuu ensi lauantaina FC Hongan ja Turun Palloseuran väliseen otteluun Espoossa. TPS johtaa sarjaa ennen päätöskierrosta kolmella pisteellä ja on nousemassa suoraan Veikkausliigaan. Honka voi kuitenkin voittamalla TPS:n ohittaa turkulaiset ja napata paikan pääsarjasta.

Honka nousisi voitolla Veikkausliigaan maalieronsa turvin. Espoolaiset jyräsivät viime lauantaina toiseksi viimeisellä kierroksella Oulun Palloseuran peräti 10-0. Tulos oli mielenkiintoinen, sillä nyt Hongan maaliero on viisi maalia parempi kuin TPS:n.

Harvinainen murskavoitto herätti kiinnostusta Yle Urheilun tietojen mukaan sekä Suomen urheilun eettisessä keskuksessa, Palloliitossa että Veikkauksessa.

- Näimme ja huomioimme pelin, mutta emme ota tässä vaiheessa kantaa. Olemme keskustelleet asiasta yhteistyökumppaneidemme kanssa. Emme ole tehneet minkäänlaisia linjauksia tai päätöksiä asiasta, SUEKin tutkintapäällikkö Jouko Ikonen kommentoi Yle Urheilulle.

Ikosen mukaan SUEKin tiedossa ei ole, että OPS:n ja Hongan välisessä ottelussa olisi esimerkiksi yritetty tahallaan vaikuttaa lopputulokseen.

- Jos tulos on poikkeuksellinen, niin on aika luontevaa, että vaihdamme ajatuksia tiedossa olevista asioista. Tällä hetkellä tiedossa ei ole mitään sellaista asiaa, että lausuntoja pitäisi antaa.

"Pelaajat eivät uskaltaisi vaikuttaa tulokseen"

OPS:n manageri ja valmentaja Miika Juntunen otti tappion raskaasti, vaikka OPS säilytti paikkansa Ykkösessä. TPS voitti lauantaina Gnistanin 3-1, ja Kakkoseen putoavat sekä Gnistan että GrIFK. OPS on sarjassa kolmanneksi viimeisenä.

- Pahoittelut Turun suuntaan. Olen saanut sieltä tekstiviestejä ja sähköposteja. Olin täysin voimaton siinä tilanteessa, Juntunen kertoi.

- Vihaan tappioita. Olisin voinut viime vuonna välttää (Ykkösen nousukarsinnassa) Hongan ja hävitä otteluita sopivasti. En tehnyt mitään, kärsin ja halusin voittaa. Oikeus tapahtui lopulta ja nousimme onneksi Hongan perässä.

Juntunen painotti, etteivät OPS:n lähtökohdat Honka-otteluun olleet parhaat mahdolliset. Joukkueesta puuttuivat torstain harjoituksissa loukkaantuneet keskuspuolustajat Augustine Jibrin ja Martin Pavez, keskikenttäpelaaja Joni Lämsä sekä pelikiellossa ollut hyökkääjä Michael Nkzekwe.

- Meillä oli topparina sulka päässä 160-senttinen Jere Moilanen. Ainoa pääpelaaja Alex Arinze sai punaisen 12 minuutin jälkeen. Olin aivan kädetön siinä tilanteessa, Juntunen sanoi.

- Meillä ei ollut mahdollisuuksia. Honka pelasi kurinalaisesti ja hyvin. Jos olisin itse ollut kentällä olisin vetänyt sukille, en olisi katsonut tuollaista nöyryytystä.

Minulla on niin tiukka kuri, etteivät pelaajat edes uskaltaisi yrittää vaikuttaa tulokseen.

OPS:n manageri Miika Juntunen

Juntusen mukaan myös ottelun tuomarilla Mikko Leinolla oli suuri vaikutus lopputulokseen. Leino näytti OPS:n Arinzelle punaista 12. minuutilla.

- Olihan se tuomarilta äärimmäinen ratkaisu. Ymmärrän, että saa suoran punaisen, jos lyö suoraan nyrkillä. Nyt takaa tullut vastustaja törmäsi (Alex) Arinzen käsivarteen.

- Mikko Leinolle terveiset Helsinkiin, vihellys oli härski. Soitin heti illalla erotuomarivastaavalle Jouni Hyytiäiselle ja pyysin häntä katsomaan videot äkkiä.

Juntunen sai myös Veikkaukselta puhelun lauantai-iltana. Vedonlyöntiyhtiö oli kiinnostunut ottelun tapahtumista.

- Sanoin, että Honka pelasi hyvin ja me olimme tahdottomia ja hengettömiä. En hyväksy tulosta, vaikka TPS voitti Gnistanin. Pelaajilla täytyy olla ylpeys omasta seurastaan ja suorituksistaan.

Juntusen mukaan Veikkaus, SUEK ja Palloliitto "saavat tehdä mitä haluavat".

- Minulla ei ole pienintäkään epäilystä siitä, että joku olisi tahallaan tehnyt jotakin. Minulla on niin tiukka kuri, etteivät pelaajat edes uskaltaisi yrittää vaikuttaa tulokseen. Mutta jos tuomari viheltää 12 minuutin kohdalla rankkarin ja punaisen, niin ymmärrän sen vaikutuksen pelaajiini.

Veikkaus ja Palloliitto eivät ole toistaiseksi kommentoineet asiaa. Jalkapallon Ykkösen viimeinen kierros pelataan ensi lauantaina 21. lokakuuta. OPS kohtaa Kokkolassa KPV:n ja Honka sekä TPS ratkaisevat sarjan voiton Espoon Tapiolassa.

Katso Hongan kymmenen maalia klikkaamalla yllä olevaa kuvaa. (Kuvalähde: Elisa Viihde)

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat