Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

RoPSin päävalmentaja lähtee poikamaajoukkueen päävalmentajaksi

Rovaniemen Palloseuran päävalmentaja vaihtuu. Juha Malinen valmentaa kuitenkin RoPSia kauden loppuun saakka.

Veikkausliiga
Juha Malinen
Juha Malinen.AOP

Rovaniemen Palloseuran miesten edustusjoukkueen valmentaja Juha Malinen siirtyy kuluvan kauden päätteeksi Suomen U21 poikamaajoukkueen päävalmentajaksi.

U21-maajoukkueen lisäksi Malinen liittyy samalla Palloliiton Pohjois-Suomen valmennuskeskuksen johtotehtäviin. Malisella oli Rovaniemen Palloseuran kanssa voimassaoleva sopimus myös kaudesta 2018.

– Me olisimme halunneet pitää Juhan Rovaniemellä, mutta hänen päätöksensä oli tarttua Palloliiton tarjoamaan pestiin, RoPS:n puheenjohtaja Risto Niva toteaa tiedotteessa.

– Tämä on harmillinen asia meidän kannalta, mutta toisaalta mahdollisuus Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueelle. He saavat Juhasta intohimoisen valmentajan.

Malisen johdolla RoPS voitti Veikkausliigan hopeaa kaudella 2015 ja pelasi kahteen otteeseen Eurooppaliigan karsinnoissa.

RoPSin seuraavaa päävalmentajaa ei ole valittu, mutta hänen toivotaan jatkavan nykyisen RoPSin viitoittamalla tiellä.

– Tehtävää kohtaan on kiinnostusta, mutta meillä ei ole kiire tehdä päätöksiä. Katsomme koko kuvion rauhassa lävitse, Niva kertoo.

Malinen valmentaa Rovaniemen Palloseuraa normaalisti kauden loppuun saakka. RoPSin viimeiset ottelut ovat perjantaina 20. lokakuuta IFK Mariehamnia sekä päätöskierroksella 28. lokakuuta Helsingin Jalkapalloklubia vastaan.

Malinen on ollut RoPSin päävalmentajana vuodesta 2014 lähtien. Rovaniemeläisseura ylsi Veikkausliigan hopealle kaudella 2015 Malisen komennossa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat