Suora

  • Uimahyppyjen MM, sekaparien 3 m:n synkrohyppyjen loppukilpailu

Juha Maliselle huippupesti suomalaisessa jalkapallossa!

Juha Malinen siirtyy Rovaniemen Palloseurasta alle 21-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajaksi.

jalkapallo
Juha Malinen
AOP

Juha Malinen on Suomen alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkueen uusi päävalmentaja. Malisen sopimus on kolmevuotinen eli se ulottuu vuoteen 2020. Jos joukkue selviytyy EM-lopputurnaukseen vuonna 2021, Malisen sopimus kattaa myös sen.

Malisesta tulee myös Palloliiton Pohjois-Suomen valmennuskeskuksen johtaja.

- Minulle tarjoittiin unelmatyötä. Pääsen auttamaan Suomen nuoria lahjakkuuksia huipulle, Malinen sanoi Yle Urheilulle.

Alle 21-vuotiaiden maajoukkuetta on valmentanut Tommi Kautonen. Kautoselle tehtiin vuosi sitten sopimus, jonka oli määrä kattaa tänä syksynä alkaneet EM-karsinnat ja mahdollisen lopputurnauksen. SJK tiedotti Kautosen siirtyvän seuran päävalmentajaksi kolmevuotisella sopimuksella.

Malinen siirtyy Palloliittoon Rovaniemen Palloseurasta, jossa hän jatkaa vielä kauden loppuun asti. Malinen siirtyy uussiin tehtäviinsä Veikkausliigakauden päätyttyä.

- Päätös lähteä RoPSista oli raskas. Ero on haikea, koska seurassa on annettu älyttömän paljon vastuuta ja työhöni on luotettu.

Malinen haki Huuhkajien päävalmentajaksi vuonna 2015 ja pääsi valintaprosessissa loppusuoralle, mutta tehtävään valittiin Hans Backe.

59-vuotiaalla Malisella on takanaan pitkä valmennusura. Ennen RoPSia hän on valmentanut muun muassa TPS:aa, MyPaa, KuPSia, AC Oulua, Valkeakosken Hakaa ja FC Lahtea. Hänen valmennusuraansa on mahtunut myös pesti Kazakstanissa Sahtjor Karagandassa ja Kazakstanin nuorten maajoukkueessa.

Lue myös:

Tommi Kautonen SJK:n päävalmentajaksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat