Suora

  • Digital Racing eSM 2020 -karsintasarja, 5. osakilpailu
  • "Uskalla olla oma itsesi!" - lukihäiriö ja ADHD eivät ole estäneet Ronja Savolaista matkalla olympia- ja MM-menestykseen
  • Urheiluruutu

Tommi Kautonen SJK:n päävalmentajaksi

Tommi Kautonen siirtyy Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueesta SJK:n päävalmentajaksi.

Veikkausliiga
Tommi Kautonen
AOP

Tommi Kautonen on tehnyt kolmen vuoden sopimuksen SJK:n päävalmentajan tehtävästä. Seura tiedotti asiasta maanantaina sen jälkeen, kun Juha Malisen pestistä alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa oli kerrottu.

Kautonen jättää siis U21-maajoukkueen päävalmentajan tehtävän, jota hän on hoitanut tammikuusta 2014 lähtien.

45-vuotias Kautonen pelasi pelaajaurallaan 377 pääsarjaottelua. Ennen nuorten maajoukkuevalmentajan pestiä hän toimi FC Lahden päävalmentajana vuosina 2011-2013.

Kautonen aloittaa tehtävässä heti rakentamalla itselleen valmennustiimin ja joukkueen ensi kaudelle. Tämän kauden kaksi viimeiset peliä valmentaa kaksikko Brian Page - Toni Lehtinen.

- Tämä on minulle hieno haaste, hienossa seurassa. Erityisesti paluu seuravalmennukseen kiehtoo. Olen ollut nyt neljä vuotta liiton tehtävissä, mutta paluu jokapäiväsen työhön sekä sitä kautta pelaajien kanssa tehtävään prosessiin, on semmoinen minne veri vetää. SJK:llä on tähän tehtävään käytössä Suomen parhaat resurssit sekä mahdollisuus menestykseen, joten ketäpä valmentajaa se ei kiehtoisi, Kautonen sanoi SJK:n tiedotteessa.

SJK:n valmentajan paikka on ollut hyvin tuulinen. Simo Valakari sai lähteä jo ennen kauden alkua. Hänen tilalleen tullut Sixten Boström sai puolestaan potkut kesällä ja Boströmin korvannut Manuel Roca muutama viikko sitten. Loppukauden SJK:n valmennuksesta vastaavat Brian Page ja Toni Lehtinen.

Lue myös:

Kautonen lähtee tuuliseen pestiin – "Ei minua urheilussa ole koskaan pelottanut"

Juha Maliselle huippupesti suomalaisessa jalkapallossa!

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat