Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Yleisurheilun GP-sarja, Joensuu
  • Urheiluruutu

F1-legenda paljastaa: Rosbergia ja Hamiltonia uhattiin potkuilla – jääkylmät välit vaikuttivat varsinkin Hamiltoniin

Nico Rosberg ja Lewis Hamilton eivät toivottaneet toisilleen edes hyvää huomenta ollessaan tallikavereita.

Formula 1
Nico Rosberg (vas.) ja Lewis Hamilton palkintokorokkeella. Rosberg tuulettaa pokaali kädessään. Hamilton taputtaa vieressä.
AOP

Mercedeksen F1-tallin puheenjohtaja Niki Lauda paljastaa, että Nico Rosbegia ja Lewis Hamiltonia uhattiin jopa potkuilla viime kauden mestaruuskamppailun ollessa kiivaimmillaan.

Tallitoverit väänsivät maailmanmestaruudesta vuosina 2014-16 ja tunteet kuumenivat aika ajoin. Tilanne kärjistyi Espanjan GP:ssä vuonna 2016, kun kaksikko kolaroi toisensa ulos kisasta (siirryt toiseen palveluun). Mercedes-johdon mitta täyttyi.

- Tallin sisällä oli käynnissä valtava kilpailu. Välillä se meni liian pitkälle. Meidän oli pakko tehdä sääntöjä, F1-legenda Lauda sanoi NBC:n haastattelussa (siirryt toiseen palveluun).

- Sanoimme heille Barcelonan jälkeen, että tätä on mahdotonta hyväksyä. He ymmärsivät asian. Me olemme joukkuepelaajia. Tallikaverit eivät voi pilata toistensa kisaa. Toto (Wolff, tallipäällikkö) keksi hyviä sääntöjä ja löysimme rauhan. He taistelivat kovaa ja kolaroinnit loppuivat.

Laudan mukaan Rosbergin ja Hamiltonin välit olivat äärimmäisen viileät. Kaksikolta eivät luonnistuneet enää edes simppelit käytöstavat.

- Heillä ei ollut minkäänlaisia välejä. He eivät toivottaneet toisilleen edes hyvää huomenta. Se vaikutti varsinkin Lewisiin, Lauda paljasti.

Rosberg voitti viime kauden päätteeksi maailmanmestaruuden ja päätti F1-uransa. Hamilton juhli mestaruuksia Mercedeksellä 2014-15 ja on kovaa vauhtia menossa mestariksi myös tänä vuonna. Hän johtaa MM-sarjaa 59 pisteen erolla Sebastian Vetteliin, kun jäljellä on neljä kisaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat