Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Leluja ja lentopalloa

Lauri Markkanen on Bullsin nousun tärkein palanen – "Chicago on suoraan sanoen huono"

Suomalaislupauksen avauskaudesta ei kannata vetää liikaa johtopäätöksiä, arvioi koripalloasiantuntija Kristian Palotie.

Lauri Markkanen
Lauri Markkanen
Katso Aamu-tv:n keskustelu kuvaa klikkaamalla.

Alkavaa NBA-kautta seurataan poikkeuksellisella mielenkiinnolla Suomessa, kun Lauri Markkanen aloittaa taipaleensa lajin kirkkaimmalla huipulla. Markkanen päätyi Chicago Bullsiin varaustilaisuuden seitsemäntenä ja hänestä tulee vasta kaikkien aikojen kolmas suomalainen NBA:ssa.

Hyvin sujuneet EM-kotikisat ovat nostaneet odotusarvot Markkasen ympärillä pilviin. Chicago Bulls on kuitenkin täysin uudelleenrakennusvaiheessa, joten nuoren suomalaisen kausi tulee olemaan vuoristorataa. Ensimmäisestä kaudesta ei kannata vetää johtopäätöksiä Markkasen urasta.

- Chicagon jengi on muuten suoraan sanoen huono, niin totta kai tulee vaikeita jaksoja. Luulen, että Lauri pysyy saappaat jalassa ja aiheuttaa vaikeuksia vastustajalle, Aamu-tv:ssä vieraillut koripallovalmentaja ja -selostaja Kristian Palotie puntaroi.

Markkanen päätyi Bullsiin varaustilaisuudessa tehdyn pelaajakaupan seurauksena. Minnesota Timberwolves varasi hänet, mutta suomalainen vaihtoi heti paikkaa useita pelaajia sisältäneessä kaupassa. Perinteikäs Bulls lähti rakentamaan uutta nousua pohjalta ja Markkanen on sen palapelin keskeisin palanen tällä hetkellä.

- Jos olet välimallin joukkue, kukaan vapaa agentti ei halua tulla joukkueeseesi ja et saa hyviä varausvuoroja. Keskeltä on vaikea nousta ylös, kyllä se yleensä pohjan kautta täytyy pompata, Palotie sanoi.

- Laurin ominaisuuksilla hän on ainoa varma pelaaja seuraavan 5-6 vuoden aikana. Kaikki muut saattavat lähteä. Kyllä tämä joukkue Laurin ympärille rakennetaan. Uusi supertähti saattaa muuttaa sitä jossain vaiheessa, mutta kyllä Lauri vastuuta saa, hän jatkoi.

NBA-kausi alkaa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa. Bullsin ensimmäinen peli on vuorossa perjantaiaamuna Suomen aikaa. Yle Puheen NBA-ilta ennakoi alkavaa kautta keskiviikkona kello 18.03 alkaen.

Katso Palotien vierailu Aamu-tv:ssä kuvaa klikkaamalla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat