Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Matti Heikkinen väläyttää osallistumistaan olympialaisten sprinttiviestiin - "Toimitaan tilanteen mukaan"

Matti Heikkinen aikoo hiihtää olympialaisissa ainakin 15, 30 ja 50 kilometriä.

hiihto
Matti Heikkinen
Matti HeikkinenTomi Hänninen

Maastohiihdon nelinkertainen MM-mitalisti Matti Heikkinen lähestyy uransa todennäköisesti viimeisiä olympialaisia, mutta harjoitteluaan mies ei ole muuttanut.

- Olympiakisat eivät vaikuta hiihtoharjoitteluun. Tavoitteena on itsensä jatkuva kehittäminen, on kauden aikana sitten MM-kilpailut, välivuosi tai olympialaiset, Heikkinen paalutti urheilijatapaamisessa Espoossa.

- Henkisellä tasolla valmistaudutaan siihen, että helmikuussa suoriutuu kovassa paikassa ja sopivan paineen alla.

Jotain uuttakin saattaa olla luvassa. Heikkinen kertoi tiistaina olympialaisten päämatkoistaan.

- Kolmekymppiä, viisitoista ja 50 kilometriä sekä mahdollisesti sprinttiviesti. Mutta se sprinttiviesti (pariviesti) on jokerikortti, jonka kohdalla toimitaan tilanteen mukaan, Heikkinen vihjasi.

Suomi kaipaa Sotshin 2014 pariviestin kultakaksikon tilalle uusia miehiä. Sami Jauhojärvi lopetti eikä Iivo Niskanen aio hiihtää pariviestiä Etelä-Korean olympialaisissa, joissa se kisataan vapaalla hiihtotavalla.

- Ominaisuuteni sopivat pariviestiin ihan hyvin, koska siedän happoa. Valmennusjohto päättää, keitä joukkueessa on, Heikkinen tuumi.

Olympiamitali puuttuu

Heikkinen on saavuttanut muun muassa 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan maailmanmestaruuden vuonna 2011 ja 50 kilometrin vapaan hiihtotavan MM-pronssin viime talvena. Hän täyttää joulukuussa 34 vuotta, joten Pyeongchangin olympialaiset lienevät viimeinen tilaisuus puuttuvan olympiamitalin nappaamiseen.

- Mietin sitä, että pystyn kehittämään ominaisuuksiani paremmaksi ja paremmaksi. Sen seurauksena mitaleja ja saavutuksia tulee, jos on tullakseen. Perustyön täytyy olla riittävällä tasolla, Heikkinen sanoi.

Perustyötä Heikkinen on tehnyt viime aikoina esimerkiksi Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen hiihtomatolla, jolla Heikkinen on lykkinyt rullasuksilla. Olosuhteet ovat aina vakiot, vain maton tuottamaa vastusta säädetään.

- Tämä on olosuhdelaji, ja mittaaminen on haastavaa. Matolla mittausolosuhde on aina vakio, Heikkinen valotti.

Maailmancupia valikoiden

Heikkinen leireili kesäkaudella Ranskassa ja Norjassa sekä syyskuussa Sloveniassa. Lokakuun alussa hän vietti vähän lomaa, jonka jälkeen harjoittelu on taas alkamassa. Lumelle hän pääsee Vuokatissa ensi viikolla. Myöhemmin ohjelmassa on leireilyä Lapissa.

- Kokemusta lumella hiihtämisestä on paljon. Silti sulalta maalta lumelle siirtyessä menee hetki aikaa siihen, että kroppa tottuu. Lapissa olen jo valmis harjoittelemaan kovaa, Heikkinen kertoi.

Vuodenvaihteen Tour de Ski -kiertueen Heikkinen jättää väliin. Maailmancupin kilpailuja hän kiertää muutenkin valikoiden.

- Joulukuussa joko Davos tai Lillehammer jää väliin. Tour de Ski jää väliin. Joulu- ja tammikuun harjoittelu sotkeentuisi, jos menisin sinne.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat