Suora

  • Taitoluistelun GP Yhdysvallat: Parien ja miesten vapaaohjelmat sekä naisten lyhytohjelma ja jäätanssin rytmitanssi.
  • Urheilukierros
  • Horse Show 2018, kouluratsastus
  • Horse Show 2018, esteratsastuksen maailmancup
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Painin MM, vapaapainifinaaleita
  • Urheiluruutu
  • Taitoluistelun GP Yhdysvallat: jäätanssin vapaaohjelma
  • Baskimaa, Espanja

Lotta Lepistö parantelee selkävaivojaan – "Vamman syy ei ole selvä"

Lotta Lepistö menestyi menneellä maantiepyöräilykaudella, mutta ei pysynyt huippukunnossa koko kautta.

pyöräily
Lotta Lepistö.
Lotta Lepistö. AOP

Maantiepyöräilijä Lotta Lepistölle jäi menneestä kaudesta kaksijakoiset mietteet. Menestystä tuli useissa kilpailuissa, mutta kunto ei pysynyt huipputasolla koko kautta. Lisäksi syyskuinen MM-maantieajo päättyi keskeytykseen selkävaivojen vuoksi.

- Selkävaivat alkoivat elokuun lopussa, ja niitä ei saatu lopullisesti pois. Loman aikana selkää on kuntoutettu fysioterapialla, Lepistö kertoi urheilijatapaamisessa Espoossa.

- Vamman syy ei ole selvä. Se voi johtua lihasten epätasapainosta, jostain vanhasta kaatumisesta tai pitkäaikaisesta rasituksesta tai näistä kaikista yhdessä.

Fysioterapian lisäksi Lepistö on hoitanut selkäänsä myös levolla. Pitkän kauden jälkeen nollaus on muutenkin paikallaan.

- Fyysisesti ja henkisesti on raskasta olla koko ajan reissussa ja elää repusta.

Espanjan-kotiinsa Gironaan hän on menossa kahden viikon kuluttua. Suomen talvi kutsuu kuitenkin Lepistön pian takaisin kotimaahan.

- Lähden jossain vaiheessa Leville hiihtämään viikoksi. Siellä on tarkoitus harjoitella ihan kunnolla, mutta samalla myös antaa päälle lomaa, hiihdon maakuntaviesteihin aikanaan osallistunut Lepistö tuumi.

Kymmenen kilometrin nousuja

Levin jälkeen Lepistön ohjelmassa on kuuden viikon leiri Kanarian saarilla ja sitten pyöräilytiimin leiri. Kilpailukausi alkanee helmikuussa.

- Jotkut kilpailevat läpi vuoden ja käyvät rata-ajoissa. Osa kilpakumppaneista menee jo tammikuussa Australiaan maantiekilpailuun, mutta meidän tiimi ei lähde sinne. Tarvitsen kunnon tauon kausien väliin, Lepistö sanoi.

Ensi kaudella ohjelmassa ovat muun muassa EM-maantieajo ja MM-kilpailut. Lepistön tavoitteena on MM-kulta joukkueaika-ajossa. Kilpailu järjestetään Itävallan Innsbruckissa.

- Harmittaa, koska oltiin MM-kilpailussa vasta kolmansia tänä vuonna. Seuraavaksi yritetään ottaa voitto.

Lepistö osallistuu Innsbruckissa myös henkilökohtaiseen kilpailuun, vaikka ei siinä lähtökohtaisesti taistelekaan mitalisijoista.

- Innsbruckissa maantie on ihan jäätävän raskas. Siellä on kymmenen kilometrin nousuja. Ne eivät ole minun juttuni, Lepistö totesi.

Suosittelemme

Tuoreimmat