Suora

  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Saalbach-Hinterglemm, miesten suurpujottelu
  • Alppihiihdon MC: Saalbach-Hinterglemm
  • Saalbach-Hinterglemm, miesten suurpujottelu
  • Alppihiihdon MC: Saalbach-Hinterglemm

Jokerimuuri-Zapolskin hirmuvire noteerattu myös Yhdysvalloissa – "Olemme käyneet keskusteluja"

Ryan Zapolski torjuu upeaa alkukautta KHL:ssä. Jokereiden amerikkalaisvahvistus taistelee paikasta olympialaisiin.

KHL
ryan zapolski
AOP

Helsingin Jokereiden Ryan Zapolski on ollut alkukaudella jääkiekkoliiga KHL:n kuumin maalivahti. Tiistai-iltana Zapolski venytti Jokereille jo 15. peräkkäisen voiton, kun Kazan taipui Helsingissä maalein 1-3.

Zapolskille tiistai-ilta oli erityinen, sillä hän rikkoi Tim Thomasin kaudelta 2004-05 peräisin olleen nollaputkiennätyksen. Zapolskin maali pysyi puhtaana peräti 245 minuuttia ja 36 sekuntia eli yli neljä tuntia.

- Se oli melko erityistä. Tiesin, että se tulee vastaan mutta en osannut aavistaa, kuinka kauan siinä kestäisi. Kun siitä kuulutettiin, se oli minulle helpotus. Peli oli tiukka, joten piti vain jatkaa hyvin. On erityisen hienoa lyödä Tim Thomasin kaltaisen maalivahdin ennätys, Zapolski kertoi ottelun jälkeen Yle Urheilulle.

Zapolski oli päästänyt ennen Kazan-ottelua maalin edellisen kerran 8. lokakuuta pelatussa vierasottelussa Avtomobilistia vastaan. Hän on sekä päästettyjen maalien keskiarvollaan että torjuntaprosentillaan KHL-tilastojen kärjessä.

Jokerit on päästänyt 19 ottelussaan KHL:n vähiten maaleja 24. Helsinkiläisjoukkue on hävinnyt edellisen kerran 29. elokuuta, kun Moskovan Dinamo oli voittomaalikilpailun jälkeen vahvempi 2-1-luvuin.

- 15 ottelun voittaminen ei ole helppoa tässä liigassa. Joka ilta täytyy antaa kaikkensa. Ryhmällämme on ollut tänä syksynä todella hauskaa. En sanoisi, että vireemme on yllättänyt, mutta ei tämä helppoa ole ollut. Tämä joukkue pystyy voittamaan, Zapolski sanoi.

Kova työsarka

Zapolskin syysurakka on ollut todella raskas: 30-vuotias jenkkivahti on torjunut 18:ssa Jokereiden 19 ottelusta.

- Se on rankkaa, mutta joskus maalivahdille tällainen tahti on helpompaa. Ei ole aikaa ajatella asioita niin paljon. Otteluohjelmamme on ollut nyt myös suotuisa. Jokaiseen otteluun täytyy valmistautua henkisesti mahdollisimman hyvin. Tähän saakka on mennyt hyvin.

- Viisikkopelimme on vahvuutemme. Se toimii kaikilla osa-alueilla. Vastustajilla on vaikeaa päästä maalipaikoille. Teemme kovaa töitä ja jätkät tukkivat keskustan hienosti. Se on helpottanut työtäni voittoputkemme aikana.

Zapolskille saattaa olla tällä kaudella töitä myös Yhdysvaltain maajoukkueessa. Yhdysvaltojen maajoukkue valmistautuu olympialaisiin marraskuun puolivälissä Saksassa pelattavassa neljän maan turnauksessa.

- En tiedä vielä varmasti, pääsenkö maajoukkueeseen. Uskon, että minulla on hyvät mahdollisuudet. Olemme keskustelleet asiasta general managerin (Jim Johannson) ja valmentajan (Tony Granato) kanssa.

- Katsotaan, miten minun käy. Kokoonpano julkaistaan pian. Se olisi erityistä minulle, sillä olympialaiset ovat amerikkalaiselle jääkiekolle valtava juttu, Zapolski totesi.

Jokereilla on vielä ennen marraskuun maaottelutaukoa ohjelmassaan kahdeksan ottelua. KHL:ssä toiseksi eniten pisteitä (50) kerännyt Jokerit jatkaa kauttaa lauantaina Pietarissa, missä vastaan asettuu sarjaa johtava SKA.

Lue myös:

Jokereiden jenkkitähdet taistelevat paikoista olympialaisiin – "Jännittävää, että minulla on mahdollisuudet pelata siellä"

Jokerit onnistumassa myllerryksessään – näin uudistunut joukkue haastaa KHL:n jättiläiset

Suosittelemme

Tuoreimmat