Suora

  • Katowice Minor CS:GO
  • Supercoppa Juventus - Milan
  • Jalkapallon Italian cup, Supercoppa Juventus - Milan
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Huhuille loppu – virolaistähti Tänak korvaa Juho Hännisen ensi kaudella Toyotan rallitallissa

Toyotan rallitallissa ei nähdä enää ensi kaudella kolmea suomalaiskuljettajaa.

ralliautoilu
Ott Tänak
AOP

Toyotan rallitalli vahvistaa, että virolaiskuljettaja Ott Tänak ajaa ensi kaudella tallissa. Tommi Mäkisen johtama talli lähtee toiseen kauteensa rallin MM-sarjassa kuljettajakolmikolla Tänak, Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi.

Tällä kaudella Toyotalla ajaneen Juho Hännisen kartturi Kaj Lindström siirtyy Toyotan rallitallin urheilutoimenjohtajaksi. Lindströmin pesti alkaa jo kauden päättävästä Australian rallista marraskuun lopussa.

Tänakin siirtymisestä M-Sportin Fordilta Toyotalle oli jo ehditty spekuloida pitkään kesän aikana.

_– _Olemme iloisia, että saimme varmistettua Ottin palvelukseemme. Olemme katsoneet hänen perään jo jonkin aikaa, tallipäällikkö Mäkinen toteaa Toyotan tiedotteessa.

Mäkinen hehkuttaa, että 30-vuotias Tänak on sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Tänak on rallin MM-sarjassa tällä hetkellä toisena, kun kautta on jäljellä kaksi kilpailua.

Tällä kaudella Tänak on voittanut uransa kaksi ensimmäistä osakilpailua, rallin MM-sarjassa. Hän oli ykkönen Sardinian ja Saksan MM-rallissa.

– Kuten Toyota Yaris WRC:kin, niin Ott on ylittänyt kaikki odotukset tänä vuonna, Mäkinen sanailee.

Uusi urheilutoimenjohtaja Lindström on Mäkiselle tuttu mies, sillä Lindström toimi Mäkisen kartturina kausilla 2002 ja 2003. He voittivat yhdessä Monte Carlon MM-rallin vuonna 2002. Lindström korvaa elokuussa urheilutoimenjohtajan paikalta lähteneen Jarmo Lehtisen.

– Tiedän, että Kaj on todellinen ammattilainen. Uskon, että hän on vahva apu meille tallin kehityksessä, Mäkinen totesi.

Mäkinen halusi kiittää myös Juho Hännistä palveluksista tallissa. 36-vuotias Hänninen ajoi tällä kaudella kolmanneksi Jyväskylän MM-rallissa. Kahdessa edellisessä kisassa Kataloniassa ja Saksassa Hänninen oli neljäs. Se on hänen uran paras sijoitus. Hänninen on ollut myös mukana pitkään testaamassa Toyotaa.

– Kiitokseni ja kunnoitukseni kaikesta, mitä Juho on tehnyt meille. Hän tulee aina olemaan perheenjäsen. Juholla on ollut iso rooli siinä, missä me olemme nyt, Mäkinen totesi.

Suosittelemme

Tuoreimmat