Suora

  • Uinnin lyhyen radan MM

Veikkausliiga vaatii jatkossa hyväksymään ehdot – häiriköt joutuvat maksamaan aiheuttamansa sakot

Jalkapallon Veikkausliigassa pyritään taklaamaan kannattajakulttuurin kasvun lieveilmiöt. Ensi kaudella katsoja sitoutuu korvaamaan aiheuttamiaan vahinkoja tapahtumajärjestäjälle.

Veikkausliiga
HIFK-fanit laittoivat soihdut syttymään.
Tomi Hänninen

Veikkausliigassa otetaan ensi kaudella käyttöön yleiset sopimusehdot ottelutapahtumiin, joilla pyritään varmistamaan yleisön viihtyvyys ja turvallisuus. Jokaisen ottelutapahtumaan saapuvan katsojan on jatkossa hyväksyttävä ehdot ja sen, että ehtojen rikkomisesta seuraa sanktioita.

Sisällöllisesti sopimusehdoissa ei ole paljon uutta, sillä ehdot perustuvat Palloliiton olemassa oleviin turvallisuusmääräyksiin.

– Kannattajakulttuuri on kasvanut viime vuosina Veikkausliigassa huomattavasti, mikä on hyvin myönteinen asia. Kasvun myötä lisääntyvät myös lieveilmiöt. Muualla nämä haasteet on kohdattu jo aiemmin ja pyrimme ottamaan oppia muualla kehitetyistä ratkaisuista, Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa kertoi tiedotteessa.

– Veikkausliigan seurojen päätehtävä on otteluiden pelaaminen ja ottelutapahtumien järjestäminen. Seurat joutuvat käyttämään tarpeettoman paljon energiaa tapahtumassa esiintyvien häiriötekijöiden käsittelemiseen. Ehtojen tarkoitus on ennaltaehkäistä häiriöitä, jotta seurat voivat keskittyä varsinaiseen ydintoimintaansa. Tavoite on se, että vastaisuudessa häiriköt itse kantavat vastuun omista teoistaan.

Ottelutapahtumissa on kiellettyä muun muassa kaikenlainen rasistinen käyttäytyminen ja kaikenlainen pelaajiin, joukkueiden taustahenkilöihin, erotuomaristoon, toimitsijoihin ja katsojiin kohdistuva herjaava käytös. Myös kentälle ryntääminen, häiritsevästi päihtyneenä ottelussa oleminen ja häiriön aiheuttaminen on kiellettyä eikä ottelupaikalle tai sen läheisyyteen saa tuoda ilotulitteita, soihtuja tai savuja.

Katsoja on sitoutunut korvaamaan aiheuttamansa taloudelliset vahingot tapahtumajärjestäjälle ja vierasjoukkueena pelaavalle seuralle aina 5 000 euroon saakka, jos hän rikkoo sopimusehtoja. Tällaisiksi taloudellisiksi vahingoiksi lasketaan muun muassa tapahtumajärjestäjän tai vierasjoukkeena pelaavan seuran saamia sakkoja.

Lue myös:

HIFK lähellä voittaa yli 19 000 euron sakkorahapotin – lähes puolet itse maksamia

HJK:lle ja HIFK:lle sakkoja – Palloliitto uhkaa tyhjentää katsomot

Jalkapallokulttuurin kasvu tuonut mukanaan ongelmia – "Soihdut ovat kauniita katsoa, mutta ne ovat harmillinen ilmiö"

Turvatoimet pettivät Suomen Cupin finaalissa

Lähteet: Veikkausliigan tiedote

Suosittelemme

Tuoreimmat