Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Elävä arkisto esittää

Kiinalaisseuraan lisää suomalaisia – Suomen maajoukkuehyökkääjä Annina Rajahuhta Kunluniin

Rajahuhta jättää Espoon taakseen ja matkaa ammattilaiseksi Kunlun Red Starin riveihin.

jääkiekko
annina rajahuhta
AOP

Suomen maajoukkueen ja Blues Espoon luottohyökkääjä Annina Rajajuhta on tehnyt ammattilaisssopimuksen kiinalaisseura Kunlun Red Starin kanssa. Rajahuhdan, 28, lisäksi Kanadan CWHL:ssä pelaavaa joukkuetta edustavat maalivahti Noora Räty sekä valmentajat Saara Niemi ja Santeri Matikainen.

Kunlun keskusteli Rajahuhdan kanssa sopimuksesta jo aikaisemmin tänä syksynä, mutta sopimus lyötiin lukkoon vasta maanantain ja tiistain välisenä yönä.

- Ihan mieletön ja epätodellinen olo. Vasta Helsinki-Vantaan lentokentällä minulle alkoi hahmottua, että tämä tapahtuu oikeasti, Rajahuhta kertoi Yle Urheilulle puhelimitse Amsterdamin lentokentältä.

Urallaan muun muassa MM- ja olympiapronssia juhlinut Rajahuhta on ollut naisten liigan alkukaudella Bluesin tehokkain pelaaja kahdeksalla maalillaan ja 12 tehopisteellään.

Rajahuhta on edustanut Bluesin lisäksi IHK:ta, Salo HT:ta, Ilvestä, HPK:ta ja CWHL-seura Burlingtonia, mutta ei ole ikinä pelannut ammatikseen.

- En olisi ajatellut, että minun pelaajaurani aikana ammattilaisuus olisi mahdollista. Täytyy olla todella kiitollinen, että saan nyt elää oikeasti urheilijan elämää.

Rajahuhta tuntee Rädyn ja Niemen jo entuudestaan, joten sopeutumisessa Red Starin joukkueeseen ei pitäisi olla ongelmia.

- Olen aika ennakkoluuloton ja olisin toki lähtenyt, vaikka seurassa ei olisi ollut muita suomalaisia. Noora on puhunut Kunlunista pelkkää hyvää. Olosuhteet ja organisaatio ovat todella ammattimaisia, Rajahuhta sanoi.

Kunlunin ensimmäinen kausi CWHL:ssä alkaa ensi lauantaina vierasottelulla Markhamia vastaan. Red Star pelaa ensimmäisen kotiottelunsa Kiinan Shenzhenissä 18. marraskuuta. Canadian Women's Hockey Leaguessa pelaa tällä kaudella seitsemän joukkuetta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat