Suora

  • Tenniksen Ranskan avoin turnaus
  • Tenniksen Ranskan avoin turnaus
  • Ihmisrauniosta MM-tittelihaastajaksi - pilkattu Robert Helenius on ällistyttänyt koko nyrkkeilymaailman

Markkanen väläytti ennätyksellisellä pistetehtailullaan NBA-debyytissä – Chicago kuitenkin jyrättin Torontossa

Lauri Markkanen näytti hyökkäyspotentiaaliaan, mutta Chicagon pelaajamateriaalin ohuus oli liikaa Torontoa vastaan. Katso pelin huippuhetket kuvaa klikkaamalla.

NBA
Lauri Markkanen
Katso Markkasen debyytin huippuhetket kuvaa klikkaamalla.

Lauri Markkasen kelvot otteet debyytissä maailman kovimmassa koripalloliigassa NBA:ssa eivät riittäneet Chicagolle voittoon. Markkanen teki 17 pistettä ja otti 8 levypalloa, kun Chicago hävisi Torontolle 101-117. Se on kaikkien aikojen kovin pistesuoritus suomalaisittain NBA:ssa. 2000-luvun alussa NBA:ssa pelannut Hanno Möttölä teki parhaimmillaan 14 pistettä.

Lauri Markkasen Chicagoa on povattu koko NBA-liigan huonoimpiin. Eikä kauden alku Torontoa vastaan antanut viitteitä paremmasta.

Hyökkäyspäässä Chicago aloitti nihkeästi, eikä Markkasella itselläkään pysynyt pallo aina mukana. Itäisen konferenssin huippujoukkueisiin lukeutuva Toronto kuritti armotta.

Puolustuspäässä 213-senttinen suomalaistorni oli hereillä. Sen huomasi myös tähtitakamies Kyle Lowry Markkasen komean torjunnan jälkeen.

Chicago rimpuili kuitenkin vielä ensimmäisellä jaksolla mukana. Markkanenkin pääsi upottamaan ensimmäisen NBA-korinsa maukkaan hyökkäyksen päätteeksi kahdeksan minuutin pelin jälkeen.

Toisella jaksolla Toronto karkasi kuitenkin omille teilleen, kun Markkanen ja muut Chicagon avainpelaajat huilasivat. Chicagon kakkosviisikon pelaajista ei ollut vastusta Torontolle. Erityisesti Toronto onnistui kolmen pisteen heitoissaan. CJ Miles oli erityisesti hurjassa heittovireessä. Ero kasvoi pahimmillaan lähes 30 pisteeseen.

Puoliaikatauon jälkeen nähtiin kuitenkin erilainen Chicago ja myös Lauri Markkanen. 20-vuotias suomalaistähti osoitti sen, miksi häntä on niin paljon hehkutettu.

Markkanen tälläsi jakson alussa kahdeksan pistettä alle minuuttiin ja yritti vielä nostaa Chicagon kiriin. Markkanen teki peräti 11 pistettä kolmanteen jaksoon, mutta se ei auttanut. Toronto pysyi turvallisesti edellä ottelun loppuun saakka.

Katso Markkasen debyytin huippuhetket jutun kuvaa klikkaamalla (ajassa 07:20).

Lue myös:

Lauri Markkanen ei ollut tyytyväinen NBA-debyyttinsä: ”Joinain hetkinä minulle olisi voitu antaa lisää palloa”

Markkasen NBA-debyytti vaikutti – ”Tuollaista itseluottamusta ei voi opettaa"

Markkanen väläytti ennätyksellisellä pistetehtailullaan NBA-debyytissä – Chicago kuitenkin jyrättin Torontossa

Toronto tyrmäsi Chicagon – näin Markkasen kelpo debyytti NBA:ssa eteni

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat