1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NBA

Markkanen loisti NBA-avauksessaan tukalassa paikassa – "Hän heitti silti 17 pistettä"

Pekka Salminen vaikuttui Lauri Markkasen NBA-debyytistä ja odottaa suomalaistulokkaan saavan jatkossakin paljon peliaikaa Chicagossa.

Kuva: AOP

Lauri Markkasen ensimmäinen ottelu koripalloliiga NBA:ssa oli kaksijakoinen: Markkasen edustama Chicago Bulls taipui vierasparketilla Toronto Raptorsille pistein 101-117, mutta Markkanen itse oli vahvassa vireessä etenkin ottelun loppupuolella.

Markkanen pussitti Torontoa vastaan 17 pistettä ja saalisti kahdeksan levypalloa. Yle Urheilun koripalloasiantuntija ja naisten maajoukkueen päävalmentaja Pekka Salminen korosti Markkasen pistesaldon merkittävyyttä – Toronto keskittyi juuri suomalaistulokkaan jäädyttämiseen ja puolusti epätyypilliseen tapaan.

- Vastassa oli sellainen joukkue, ettei Lauri saanut paljoakaan paikkoja kolmen pisteen viivan takana. He vaihtoivat skriinejä, eikä Lauri päässyt heittämään hänelle tyypillisistä tilanteista. Silti hän pystyi heittämään 17 pistettä, Salminen kertoi Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä.

- Kun vastassa on perinteisemmin pelaavia joukkueita, Laurin vahvuudet tulevat vielä enemmän esille. Hyvältä näyttää Laurin kohdalla.

Markkanen urakoi heti avausottelussaan yli 33 minuuttia. Bullsilta puuttuu kokoonpanostaan useita avainpelaajia, kuten harjoituksissa joukkuetoverinsa Bobby Portisin nyrkistä saanut Nikola Mirotic sekä loukkaantuneet takamiehet Kris Dunn ja Zach LaVine.

- Bulls on aikamoisissa vaikeuksissa. Heillä on suoraan sanoen keskivertoa huonompi joukkue, mikä voi tietysti olla Laurille hyväkin asia. Nyt hän voi epäonnistuakin, koska penkiltä ei ole hänen tilanneen miehiä.

- Lauri oli alussa pikkaisen passiivinen, mutta pelasi kaiken kaikkiaan hyvän pelin. Hänellä on vielä monta sataa peliä edessään, Salminen arvioi.

Salminen näki Markkasen pelaavan ensimmäisen kerran maajoukkueleirillä vuosikymmenen taitteessa, joten 20-vuotiaan superlahjakkuuden luonne on kokeneelle valmentajalle hyvinkin tuttu.

Salmisen mukaan Markkanen katsoo takaiskujen jälkeen aina eteenpäin.

- Häviäminen on kaikista tuskallisinta urheilussa. Lauri ei ole tottunut häviämään, hän pelasi viime kaudella todella voittavassa joukkueessa (Arizona). Hän saa nyt oppia myös häviämisestä ja siitä, miten tappioita käsitellään henkilö- ja joukkuetasolla. Hänellä on nyt iso mahdollisuus ja hän näytti viime yönä osaavansa käyttää saamansa tilaisuudet hyväkseen.

Markkasen ja Chicago Bullsin kausi jatkuu lauantai-iltana kotiottelulla San Antonio Spursia vastaan.

Lue myös:

Lauri Markkanen sivusi seuraennätystä ja pesi muut top 10 -varaukset

Lauri Markkanen ei ollut tyytyväinen NBA-debyyttinsä: ”Joinain hetkinä minulle olisi voitu antaa lisää palloa”

Kommentti: Lauri Markkaselta vakuuttava NBA-debyytti – pelin jälkeinen turhautuminen on hyvä asia