Suora

  • Uinnin EM alkuerät
  • Elävä arkisto esittää

Islanti jyrää nyt myös naisten jalkapallossa – kestomenestyjä-Saksa koki shokkitappion

Islannin jalkapallo on tällä hetkellä kovassa nosteessa. Islannin miesten jalkapallomaajoukkue ylsi juuri MM-kisoihin ja nyt Islannin naisten joukkue on aiheuttanut melkoisen pommin, kun se kaatoi MM-karsinnoissa kestomenestyjä Saksan.

jalkapallo
Dagný Brynjarsdóttir ja Hallbera Guðný Gísladóttir juhluivat Islannin 2-1-maalia.
Dagný Brynjarsdóttir ja Hallbera Guðný Gísladóttir juhluivat Islannin 2-1-maalia.AOP

Islannin ja Saksan naisten jalkapallomaajoukkueet kohtasivat toisensa 15. kerran perjantaisessa MM-karsintaottelussa. Vuoden 2016 olympiavoittaja, kaksinkertainen maailmanmestari ja peräti kahdeksankertainen Euroopan mestari Saksa oli voittanut joukkueiden kohtaamisista edelliset 14.

Saksan valta-asemaa horjutettiin pahoin jo kesän EM-kisoissa, kun ensin Ruotsi puolusti alkulohkon ottelussa maalittoman tasapelin ja Tanska pudotti hallitsevan mestarin jo puolivälierissä. Joukkue oli kuitenkin aloittanut MM-karsinnat vahvasti, kun ensin se pyöritti Sloveniaa maalein 6-0 ja kukisti tämän jälkeen Tshekin 1-0.

Myös Islanti oli saanut MM-karsintoihin lentävän lähdön, kun se jyräsi Färsaaret avausottelussa peräti 8-0. Tästä huolimatta kotijoukkue Saksa oli ottelun ehdoton ennakkosuosikki, mutta suosikin asemasta ei kuitenkaan ollut apua kentällä.

Islannin sankariksi nousi Dagný Brynjarsdóttir, joka iski kaksi maalia. Ensimmäisen hän teki jo 15. minuutilla ja vaikka Saksa onnistui tasoittamaan ottelun 1-1:een Alexandra Poppin osumalla, meni Islanti Elín Metta Jensenin ja Brynjarsdóttirin toisella maalilla 3-1-johdon.

Saksan takaa-ajo tuotti ainoastaan Lea Schüllerin tekemän kavennuksen 2-3:een, ja näin joukkue koki ensimmäisen tappionsa Islannille 30 vuoteen. Ottelua oli katsomassa Wiesbadenin areenalla 4 292 katsojaa.

Saksa oli voittanut edellisistä MM-karsintaotteluista peräti 27. Arvokisojen karsintapeleissä se oli kärsinyt edellisen kerran tappion kesäkuussa 1998, kun se hävisi Norjalle. Tämän jälkeen Saksa oli voittanut 61 karsintaottelussa 60 ottelua ja pelannut yhden tasan.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat