Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Markkanen urakoi ensimmäisen tupla-tuplansa – Chicago kiusasi pitkään NBA:n huippujoukkuetta

Lauri Markkanen jatkoi kelvollisia otteitaan koripalloliiga NBA:ssa, kun vastaan asettui NBA:n huippujoukkue San Antonio Spurs Markkasen kotidebyytissä Chicagossa.

NBA
Lauri Markkanen
AOP

Koripallon NBA:ssa Chicago Bullsin suomalaistulokas Lauri Markkanen teki 13 pistettä ja otti 12 levypalloa San Antonio Spursia vastaan pelatussa kotidebyytissä. Tilastorivi on 20-vuotiaan Markkasen ensimmäinen tupla-tupla (kaksinumeroiset luvut kahdessa tilastokategoriassa) NBA:ssa.

Heittoprosentit jättivät kuitenkin parantamisen varaa, sillä Markkanen upotti neljästätoista pelitilanneheitostaan vain viisi. Negatiiviselle puoilelle menevät myös Markkasen kolme pallonmenetystä. Yhteensä Markkanen vietti kentällä 37 minuuttia.

Chicago hävisi kotikentällä pelatussa ottelussa San Antoniolle 77-87.

Nuoren Chicagon joukkueen ajateltiin olevan täysi vastaantulija 2000-luvun NBA:n menestyneimpiin joukkueisiin kuuluvaa ja kokenutta Spursia vastaan. NBA:n tyvipäähän povattu Bulls pysyi kuitenkin Spursin mukana kolmannelle neljännekselle asti eli pidempään kuin avausottelussa Torontoa vastaan, jossa ratkaisu syntyi toisella jaksolla.

Markkanen heitti Spursia vastaan ensimmäisellä puoliajalla jo kahdeksan pistettä. Niistä kaksi koria syntyi kolmen pisteen heitoillla. Kolmannessa korissa Markkanen koulutti Spursin kokenutta NBA-tähteä Pau Gasolia yksi vastaan yksi -tilanteessa ja viimeisteli komean pyörähdyksen jälkeen kaksi pistettä.

Kolmannella jaksolla San Antonio repi kuitenkin ratkaisevan eron voittoon.

Markkasen kanssa samalla pelipaikalla pelaava LaMarcus Aldridge tykitti Spursille ottelussa 28 pistettä ja nappasi 10 levypalloa.

Bulls on hävinnyt kaksi ensimmäistä otteluaan, mutta 213-senttinen Markkanen on nyt pelannut kaksi ensimmäistä NBA-peliään kelvollisesti. Keskiarvot ovat nyt 15 pistettä ja 10 levypalloa ottelua kohden.

Lue lisää:

Komea tilastorivi ei Markkasta hetkauttanut: ”Kuinka paljon heitin kaarelta?”

NBA:n mestarivalmentaja ylisti Lauri Markkasta – ”Hän on ihmeellinen pelaaja"

Kommentti: Markkanen on hiljentänyt epäilijät jo perusotteillaan – latoo vielä hurjat pistemäärät tällä kaudella

Ihastus Lauri Markkaseen jo huimalla tasolla NBA:ssa: “Hän ei ole vain heittäjä, Markkanen on täydellinen pelaaja”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat