Suora

  • Taitoluistelun MM: miesten lyhytohjelma
  • Planica, miesten lentomäen karsinta
  • Mäkihypyn MC: Planica, lentomäen karsinta
  • Oslo, naisten pikakilpailu
  • Jääkiekkokierros
  • Taitoluistelun MM, parien vapaaohjelma
  • Taitoluistelun MM, miesten lyhytohjelma

Yhdistetyn päävalmentaja haluaa nauttia työnsä hedelmistä - "Kiinnostusta olisi jatkaa"

Petter Kukkosen mukaan Suomen yhdistetyn maajoukkueessa on nyt 4-5 urheilijaa, jotka pystyvät hyvänä päivänä hienoihin suorituksiin.

yhdistetty hiihto
Petter Kukkonen lähikuvassa.
AOP

Suomen yhdistetyn maajoukkueen päävalmentaja Petter Kukkonen on nostanut Suomen takaisin maailman kärkimaiden joukkoon. Vuodesta 2012 lähtien Suomen päävalmentajana toiminut Kukkonen haluaisi jatkaa tehtävässään myös tämän kauden jälkeen.

– Tällä hetkellä minulla olisi kiinnostusta jatkaa. Nyt on tehty kuusi vuotta tämän porukan kanssa töitä. Meillä on ollut hieno tiimi ympärillä. Tämä on pieni laji ja yhteisö on todella tiivis, Minäkin tunnen melkeinpä kaikki junnupojat, isät ja äidit, Kukkonen totesi Yle Urheilulle.

Kukkosen sopimus päättyy tämän kauden jälkeen.

– Kun homma on saatu tähän pisteeseen vietyä, niin olisi mukava myös niittää sitä menestystä. Haluaisin nähdä pojat tuolla podiumilla vähän useammin kuin nyt, Kukkonen perusteli.

36-vuotiaan Kukkosen mukaan Suomen joukkueelta on nyt lupa odottaa menestystä laajemmalta rintamalta kuin viime kaudella.

– Mielenkiintoinen vuosi on tulossa. Nyt voidaan odottaa aika paljon laajemmalta sektorilta menestystä. Viime vuonna kaikki oli vielä Ilkan (Herolan) harteilla. Nyt meillä on 4-5 urheilijaa, jotka pystyvät hyvänä päivänä hienoihin suorituksiin.

Pyeongchangin olympialaisiin yhdistetyn joukkue lähtee mitali mielessä.

– Olympialaiset ovat tietenkin se ykkösjuttu. Pojat haluavat taistella mitaleista ja voittaa mitalin joukkuekilpailusta. Maailmancupissa haluan nähdä, että koko joukkue ottaa taas askel eteenpäin, Kukkonen kertoi.

Olli Österman (TET-harjoittelija) – Jonne Niemeläinen

Lue myös:

Mitter haluaa jatkaa ja uskoo parempaan tulevaisuuteen – "Mäkijoukkueessa on paljon potentiaalia"

Päävalmentajan tehtävät jättävä Jylhä haluaa huolehtia perinnöstään – "Seuraajan täytyy olla suomalainen"

Suosittelemme

Tuoreimmat