Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Tennislupaus Ruusuvuori voitti maailman kovimman junioriturnauksen!

Emil Ruusuvuori kutsuttiin ensimmäisenä suomalaisena maailman kovimpaan junioriturnaukseen ITF Junior Mastersiin. Ruusuvuori voitti finaalissa junioreiden rankingykkösen.

tennis
Emil Ruusuvuori
Emil RuusuvuoriLehtikuva

Ensimmäiseen ammattilaisvuoteensa valmistautuva Emil Ruusuvuori paranteli reippaasti rankingpisteitään, kun hän voitti Chengdussa, Kiinassa pelatun ITF Junior Masters -turnauksen.

Turnaukseen oli kutsuttu pelaamaan kahdeksan parasta alle 18-vuotiasta tyttöä ja poikaa ITF junioreiden maailmanrankingista. 18-vuotiaan Ruusuvuoren ranking oli ennen turnausta 15, mutta hänen menestyksensä junioreiden Grand Slam -turnauksissa ja muutamat poisjännit toivat tämän arvokkaan paikan.

Ruusuvuori kohtasi finaalissa junioreiden rankingykkösen, Kiinan Wu Yibingin, jolle hän hävisi alkulohko-ottelussa. Tälläkin kertaa Ruusuvuorella oli vaikeuksia ensimmäisessä erässä ja Wu vei tämän 6-3.

Helsinkiläinen kuitenkin kokosi itsensä ja vei toisen erä näytöstyyliin 6-1. Voitto irtosi kolmannen erän tie-breakissa, jonka Ruusuvuori vei 7-4.

Ensi vuonna ammattilaiseksi siirtyvä Ruusuvuori kuittasi turnausvoitostaan 15 000 dollaria.

Lue myös:

Suomen tennislupaus pääsi mukaan kovaan turnaukseen – ensimmäinen ammattilaisvuosi häämöttää

Pikkupoika ilmoitti Urheiluruudussa aikovansa maailman huipulle – 10 vuotta myöhemmin Emil, 18, panostaa yli 100 000 euroa vuodessa unelmansa eteen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat