Hyppää sisältöön

Jalkapallon EM-kisat jatkavat Ylen kanavilla

Yle näyttää vuoden 2020 EM-kisojen kaikki ottelut suomeksi ja ruotsiksi selostettuina.

Kuva: AOP

Jalkapallon vuoden 2020 EM-kisat nähdään Ylen kanavilla. Turnauksen kaikki ottelut lähetetään sekä suomeksi että ruotsiksi selostettuina.

- Jalkapallo on yksi Ylen urheilutarjonnan peruspilareista. On tärkeää, että tällä sopimuksella varmistamme suomalaisille jalkapallon ystäville eurooppalaisen huippujalkapallon pysyvän vapaasti katsottavilla kanavilla, sanoo Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen.

Vuosi 2020 on jalkapallon EM-kisojen 60-vuotisjuhlavuosi. Kisoissa on mukana 24 joukkuetta ja ottelut pelataan 13 maassa ympäri Eurooppaa. Välierät ja loppuottelu otellaan Wembley-stadionilla Lontoossa.

Lontoon lisäksi otteluita pelataan Münchenissä, Roomassa, Bakussa, Pietarissa, Bukarestissa, Amsterdamissa, Dublinissa, Bilbaossa, Budapestissa, Brysselissä, Glasgow'ssa ja Kööpenhaminassa.

EM-kisojen karsintalohkot arvotaan 2. joulukuuta 2018 ja pelit alkavat maaliskuussa 2019. Karsintojen kautta kisoihin pääsee 20 maata. Neljä maata saa lopputurnauspaikan syksyllä 2018 alkavasta Kansojen liigasta.

Kansojen liigassa Suomi pelaa C-divisioonassa, jonka lohkot arvotaan 24. tammikuuta 2018. C-divisioonassa pelaavat myös Unkari, Romania, Skotlanti, Slovenia, Kreikka, Serbia, Albania, Norja, Montenegro, Israel, Bulgaria, Kypros, Viro ja Liettua.

Ensi kesänä Venäjällä pelataan MM-kisat, jotka nähdään myös Ylen kanavilla.