Suora

  • Koruja juhliin ja mielenosoituksiin
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Aviopari katoaa

Daniel Kollar apuun HIFK:n maalille – HIFK ja Honka taisteluun liigapaikasta

FC Honka ja HIFK aloittavat jalkapallon Veikkausliigan karsintaottelut keskiviikkona.

Veikkausliiga
Daniel Kollar kuvassa
Daniel Kollar on torjunut aikaisemmin PK-35 Vantaan maalilla. Tomi Hänninen

Kotimaista jalkapallokautta on vielä kaksi ottelua jäljellä, kun Helsingin IFK ja Espoon Honka pelaavat kaksiosaisessa karsintasarjassa vielä siitä, kumpi pelaa ensi kaudella liigassa, kumpi Ykkösessä.

Nälkää kummallakin jäljellä oleviin otteluihin riittää. HIFK haluaa pitää kynsin ja hampain kiinni kolme kautta sitten pitkästä aikaa hankkimastaan liigapaikasta. Neljän vuoden takainen hopeajoukkue Honka haluaa puolestaan palata kolmen vuoden tauon takaisin pääsarjatasolle.

HIFK:n joukkueen suurin murheenkryyni ensimmäisen karsintaottelun alla on ollut maalivahtikysymys, maalivahtikaksikon Tomi Maanoja-Carljohan Eriksson ollessa loukkaantuneena. Vielä ennen tiistain harjoitusten alkamista päävalmentaja Antti Muurisellakaan ei ollut tietoa korvaajasta. Harjoituksiin ilmestyi kuitenkin Gnistanista pari kautta Hongassakin urallaan pelannut Daniel Kollar.

- Gnistan on farmijoukkueemme, joten heidän maalivahtinsa ovat harjoitelleet meidän kanssamme koko ajan. Se on hyvä asia, Muurinen iloitsee.

Muurinen myöntää, että puolustuspäässä ongelmia kauden viimeisiin otteluihin riittää. Maalivahti- ja toppariosastolla on riittänyt ongelmia koko kauden.

- Toppareiden kanssakin on vähän niin, että katsotaan ketä saadaan jalkeille, Muurinen myöntää.

Pelaajaongelmista huolimatta Muurinen toivoo joukkueensa pystyvän pitämään sarjapaikkansa.

- Putoaminen on aina hankala asia. Nouseminen on aina vaikeampaa kuin liigassa säilyminen, Muurinen pohtii.

Honka hionut henkistä valmiuttaan

Liigapaikkaan oltaisiin silti valmiita Espoossakin. Hongalla on ollut reilu viikko aikaa nuolla TPS-ottelun haavoja ja virittää ajatukset tuleviin kahteen otteluun. Joukkue oli jo kymmenen minuutin päässä suorasta sarjapaikasta, mutta se lipui turkulaisille.

- Se pettymys piti pureskella. Sitten yritettiin ottaa sieltä ne asiat millä pystyttäisiin kääntämään marginaalit meidän eduksi jos koetaan samanlaisia tilanteita kuin edellisessä pelissä, Hongan valmentaja Vesa Vasara summaa viime päivien projektia.

Ennen kaikkea joukkue on pystynyt työstämään sitä, miten olla entistä vahvempi johtotilanteessa tai sen menettämisessä.

- Että miten toimitaan, ettei vastustaja pääse tekemään sitä tasoitusmaalia. Ja vastapainoksi että sitten kun ne tekee sen ja pitäisi pystyä reagoimaan siihen. Näitä asioita on terävoitetty, Vasara kertoo.

Entinen liigapelaaja Ilari Äijäläkin on vakuuttunut, että uudistunut Honka uusine taustaorganisaatioineen olisi jo valmis liigakartalle.

- Meidän päivittäinen tekeminen on jo ihan liigatason tekemistä. Olosuhteetkin, sitten kun tänne saadaan vielä stadion, ovat riittävät. Lisäksi meillä on nuoria pelaajia, joilta vielä liigakokemus puuttuu. Hyvää nälkääkin siis joukkueesta löytyy, Äijälä toteaa.

HIFK ja Honka pelaavat kaksiosaisen liigakarsinnan. Pelipäivät ovat 1.11. ja 4.11. Yhteistulos ratkaisee voittajan. Tasatilanteessa vierasmaalit ratkaisevat.

Lue lisää:

Poliisi varautunut levottomuuksiin Espoossa – "Aitarakenteita vahvistetaan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat