1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Verotiedot

Juhamatti Aaltosen vuosi Jokereissa ja HIFK:ssa romahdutti tulot - silti suomalaista palkkaeliittiä

Juhamatti Aaltosen viime vuosi oli tuottoisa. KHL:ssä ja Jokereissa pelatun kauden jälkeen laituri siirtyi Helsingin IFK:hon.

Kuva: Tomi Hänninen

Juhamatti Aaltonen teki jälleen tuottoisan vuoden kiekkokaukalossa. Laiturin verotettavat ansiot viime vuodelta ovat yhteensä 256 984,55 euroa. Pääomatuloja summasta on hieman yli 3 000 euroa.

Pudotus aikaisempaan on kuitenkin roima, sillä vuotta aiemmin Kärpissä ja Jokereissa pelannut Aaltonen tienasi ansiotuloina 632 654 euroa.

Todellisuudessa Aaltosen tulot voivat olla vieläkin suuremmat, sillä ammattiurheilijat voivat rahastoida tulojaan enintään 50 prosenttia vuosiansioista tai maksimissaan 100 000 euroa.

Aaltonen oli verotettavien ansiotulojen perusteella Suomen suurituloisin urheilija vuonna 2015.

Laituri siirtyi Jokereista vuosi sitten syksyllä HIFK:hon, joka oli keväällä yltänyt SM-liigan finaaliin. Aaltosen kausi oli kuitenkin hankalampi, vaikka kausi päättyi vasta pronssiottelussa. Joukkue jäi runkosarjassa sijalle yhdeksän ja hävisi välierissä Tapparalle voitoin 1-4.

Aaltonen on maailmanmestari vuodelta 2011, nelinkertainen Suomen mestari vuosilta 2005, 2007, 2008 ja 2014 sekä olympiapronssimitalisti vuodelta 2014.

Lue myös:

Verokarhu kiittää – Juhamatti Aaltonen taas Suomen suurituloisin urheilija

Kateelliset taivastelevat taas huomenna jääkiekkoilijoiden jättipalkkoja – suomalaistähti Teemu Ramstedt: "Totta kai palkka on ansaittu"