1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Verotiedot

Sebastian Aho oli nuorten MM-kultakolmikon tienestiykkönen - Laine ja Puljujärvi kaukana perässä

Kärpistä NHL:ään ponnistanut Sebastian Aho ansaitsi viime vuonna yli 70 000 euroa. Tapparan mestaruuskeväänä tykittänyt Patrik Laine tienasi reilut 30 000 euroa.

Jesse Puljujärvi (vas.), Sebastian Aho ja Patrik Laine nuorten MM-kultatunnelmissa tammikuussa. Kuva: Tomi Hänninen

Patrik Laine, Sebastian Aho ja Jesse Puljujärvi ovat tehneet uraa Atlantin takana jo reilun kauden verran, mutta verotiedoista näkyvät vielä kolmikon ansiotulot keväältä 2016.

Nuorten MM-kisojen sankarikolmikosta parhaiten tienasi Sebastian Aho. Kärpissä kevään päättänyt hyökkääjä ansaitsi Suomeen verottavia tuloja 70 508,11 euroa.

Laineen Suomeen verotettavat ansiotulot viime vuodelta ovat 33 624,24 euroa ja Puljujärven 32 183,19 euroa.

Laine pelasi Tapparan mestaruuskeväänä isossa roolissa ylivoiman tykkinä ja kiskoi pudotuspeleissä yhteensä 10 osumaa 18 ottelussa.

Avaussyksy NHL:ssä oli hämmästyttävä, mutta sitä ei Suomeen ilmoitetuista ansiotuloista näe. Tilanne on luonnollisesti samanlainen alle 20-vuotiaiden MM-joukkueen muiden sankarien kohdalla.

Aho ja Puljujärvi jäivät Kärppien kanssa pronssiotteluun, josta joukkue onnistui kairaamaan vielä päävalmentaja Lauri Marjamäen kauden päätökseksi mitalin. Aho tehtaili pudotuspeleissä 14 otteluun neljä maalia ja 11 syöttöpistettä eli oli yli piste per ottelu -tahdissa. Puljujärvi ei jäänyt kauas kakkoseksi, vaan onnistui 10 ottelussa tehoilla 4+5.

Lue myös:

NHL:ään kultahuumasta ponnistanut superketju Laine-Aho-Puljujärvi ei juhlinut tuloilla vielä vuonna 2015