Kommentti: Patrik Laineen ruma temppu huolestuttaa

Patrik Laineen pelissä ei huolestuta tehottomuus vaan likaiset otteet, kirjoittaa Ossi Saarinen.

Kuva: Lehtikuva

Lokakuun 20. päivä. Patrik Laineen tykki laulaa ja suomalaistähti tuulettaa kahta ylivoimamaalia ottelussa Minnesotaa vastaan.

Marraskuun ensimmäinen päivä. Laine sortuu jälkipeliin ja huitaisee Marcus Folignoa vaarallisesti ottelussa Minnesotaa vastaan.

Mitä kahden Minnesota-kamppailun välissä on tapahtunut?

Patrik Laine on pelannut kahden maalin iltansa jälkeen neljä ottelua peräkkäin ilman tehopisteitä. Siinä ei ole mitään erikoista.

Kolme näistä neljästä ottelusta on päättynyt maalein 2-1 suuntaan tai toiseen. Vähämaalisissa väännöissä tehopisteet ovat tiukassa.

Hallitsevaa mestaria Pittsburghia vastaan Winnipeg latoi seitsemän maalia. Laineen jääminen tehoitta tällaisessa näytöksessä oli harvinaista, muttei tavatonta.

Huolestuttavaa sen sijaan on, että Laine on alkanut käyttäytyä kaukalossa tavalla, jota tulokaskaudella ei juuri nähty. Otteluissa Pittsburghia vastaan Laine nahisteli Sidney Crosbyn kanssa ja oli ajautua tappeluun Jevgeni Malkininia vastaan.

Ruma huitaisu Folignon polvitaipeeseen oli kuitenkin askel huonoon suuntaan – olkoonkin, että Foligno on pahimmillaan erittäin ärsyttävä vastustaja. Laineen on unohdettava likainen peli ja käännettävä kelkkansa nopeasti.

Lue myös: