Suora

  • Urheiluruutu

KOK sulki venäläisiä olympiakisoista – Legkov menettää olympiakultansa

Venäläishiihtäjät Aleksander Legkov ja Jevgeni Belov ovat saaneet elinikäisen porttikiellon olympiakisoihin. Legkov menettää Sotshin 50 km:n olympiakultansa.

hiihto
Aleksander Legkov
Aleksander Legkov menetti Sotshin olympiakultansa. Tomi Hänninen

Venäläiset hiihtäjät Aleksander Legkov ja Jevgeni Belov ovat saaneet elinikäisen kilpailukiellon olympiakisoihin, Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) tiedotti keskiviikkona. Taustalla ovat Sotshin olympiakisoissa paljastuneet dopinghuijaukset.

Legkovin ja Belovin tulokset vuoden 2014 Sotshin olympiakisoissa on mitätöity.

Aleksander Legkov hiihti Sotshin kisoissa 50 km:n olympiavoittoon ja oli mukana Venäjän hopeajoukkueessa miesten 4x10 km:n viestissä. Belovin menestys Sotshissa oli vaatimattomampaa. Hän oli 15+15 kilometrin yhdistelmäkisassa 18:s ja 15 kilometrillä 25:s.

Legkov ja Belov ovat ensimmäiset Sotshin dopingskandaalin seurauksena kilpailukiellon saaneet venäläisurheilijat.

Kansainvälinen hiihtoliitto (FIS) asetti Legkovin ja viisi muuta venäläistä kilpailukieltoon jo viime vuoden lopulla. Syynä oli Wadan raportti venäläisten dopingnäytteiden manipuloinnista.

Hiihtäjät valittivat päätöksestä urheilun kansainväliseen välitystuomioistuimeen (CAS), joka päätti toukokuun lopulla pitää kilpailukiellot voimassa lokakuun loppuun saakka.

Richard McLarenin johtama Wadan tutkimuskomitea kertoi tutkimusraportissaan, että yli tuhat venäläisurheilijaa hyötyi maan valtiojohtoisesta dopingjärjestelmästä ja järjestelmällisestä testinäytteiden manipuloinnista vuosina 2011-2015. Kansainvälinen yleisurheiluliitto (IAAF) on sulkenut Venäjän kokonaan kansainvälisestä kilpailutoiminnasta.

Lue lisää:

Venäläiset tyrmistyivät kilpailukielloistaan – "Tämä on skandaali"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat