Suora

  • Veikkausliigan päätöskierros
  • Urheiluruutu
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu

Uusi dokumenttisarja paljastaa: suomalainen olympiavoittaja oli hukkua jääkylmään veteen – "Minulla alkoi happi loppua ja sormet jäykistyä"

Soutaja Pertti Karppinen muistelee läheltä piti -tilannetta Urheilu-Suomi-dokumentissa. Hän kaatui harjoituksissa kylmään veteen.

Muu urheilu
Urheilu-Suomi: “Olin veden alla niin, että jalat olivat ylöspäin” - olympiavoittaja Pertti Karppinen oli hukkua jäiseen veteen
Urheilu-Suomi: “Olin veden alla niin, että jalat olivat ylöspäin” - olympiavoittaja Pertti Karppinen oli hukkua jäiseen veteen

Kilpasoudun kolminkertainen olympiavoittaja Pertti Karppinen oli lähellä hukkua, kun hän kaatui jääkylmään veteen harjoituksissa. Karppinen muisteli tapausta Urheilu-Suomi-dokumentissa.

Karppisen mukaan vedessä oli ainoastaan 1500 metrin verran auki ja hän oli käynyt jo aamulla soutamassa yksiköllä samalla reitillä.

– Aamulla ei näkynyt köppiä [keppiä], mutta joku oli laittanut köpin sinne. Se oli veden pinnasta kymmenen senttiä yläpuolella, eikä sitä näkynyt aallokossa. Löin airon siihen, hankain hajosi ja airo putosi, samalla menin ympäri, Karppinen kertasi.

– Olin siellä veden alla niin, että jalat [olivat] ylöspäin. Sain toisen tossun narut auki. Sitten minulla alkoi happi loppua ja sormet jäykistyä, kun oli niin kylmä vesi. Sain potkittua sen jalkatuen rikki niin, että pääsin veden pinnalle.

Karppista oli opetettu, että jos kylmässä vedessä kaatuu, niin tämän jälkeen pitää mennä veneen päälle makaamaan ja olla mahdollisimman paljon veden pinnan yläpuolella. Samaan aikaan paikalla harjoitellut meloja ja voimamies Ilkka Nummisto näki tilanteen ja meloi Karppisen läheiseen saareen, josta muut soutajat tulivat hakemaan Karppisen moottoriveneellä.

Urheilu-Suomi on 10-osainen dokumenttisarja suomalaisesta huippu-urheilusta. Se palauttaa legendaaristen voittojen ja tappioiden hetkiin ja kertoo, mitä oli tapahtumien taustalla. Urheilu-Suomi 15.11.2017 alkaen Yle Teema ja Yle Areena keskiviikkoisin klo 21.**Lue lisää: yle.fi/urheilusuomi (siirryt toiseen palveluun)**

Lue myös

Parjattu “miltä nyt tuntuu?” on urheilun kiinnostavin kysymys – Uusi dokumenttisarja piirtää kokovartalokuvan urheiluhullusta Suomen kansasta

Jani Sievinen ilmoitti isälleen urheilu-uran päättymisestä tekstiviestillä – "Olisit nyt edes voinut soittaa”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat