Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

HIFK valitsi todellisen yllätysnimen – Tobias Salmelainen, 32, on seuran uusi urheilupomo

Ex-jääkiekkoilija on pelaajauransa jälkeen toiminut pelaaja-agenttina ja nuorten valmentajana.

HIFK (Jääkiekon Miesten Liiga)
Tobias Salmelainen
Tobias Salmelainen on HIFK:n uusi urheilupomo.Lehtikuva

Helsingin IFK:n uusi urheilutoimenjohtaja on Tobias Salmelainen, 32. Entinen liigapelaaja lopetti uransa Bluesissa kaudella 2012-13 ja on toiminut vuodesta 2014 alkaen pelaaja-agenttina.

Pelaajauransa jälkeen hän on toiminut myös Bluesissa nuorten valmentajana. Hän on suorittanut "Master in sports management" -tutkinnon Johan Cruyff Institutessa.

– Kaikki perheessämme ovat IFK:laisia ja olen pelannut täällä juniorina ja Liigassa, joten tunnen tämän seuran hyvin, Salmelainen sanoo IFK:n tiedotteessa.

– Urheilujohtajan tehtävä on nostaa IFK eurooppalaisten huippuseurojen joukkoon ja päivittää IFK:n urheilutoiminta vastaamaan 2020-luvun vaatimuksia, seuran perinteitä kunnioittaen, toimitusjohtaja Jukka Valtanen puolestaan kommentoi.

Vuonna 1985 syntynyt Salmelainen pelasi jääkiekkourallaan SM-liigaa myös Jokereissa, Ässissä ja HIFK:ssa. Hän on myös Tanskan mestari Herningin riveistä. Jääkiekkoperheen tunnetumpi pelaaja on hänen isoveljensä Tony, joka pelasi urallaan 70 ottelua NHL:ssäkin.

Perheen isä Tommi puolestaan on ensimmäinen NHL:ään varattu suomalainen, joskaan hän ei koskaan pelannut sarjassa. HIFK:ssa hän voitti kaksi SM-kultaa vuosina 1969 ja 1980.

Salmelainen seuraa tehtävässään Tom Nybondasta. Toimitusjohtaja Valtasen mukaan urheilutoimenjohtajan äärimmäisen vaikea valinta tehtiin kahden huippuehdokkaan välillä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat