Suora

  • Tanssin Grand Slam, lattarit
  • Urheiluruutu
  • Yleisurheilun GP

Mestis-seurojen resurssit eivät riitä SM-liigaan – "Tämä on surullinen tilanne"

Jääkiekon SM-liigassa pelaa 15 joukkuetta myös ensi kaudella, uskoo liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Espoo United
Espoo United pelaa tällä hetkellä Mestiksessä. AOP

Jääkiekon SM-liigan joukkuemäärä säilyy todennäköisesti ennallaan myös tulevalla kaudella. Liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen kertoi Yle Urheilulle, ettei yksikään Mestis-seura tavoittele nousua SM-liigaan kaudeksi 2018-2019.

- Ensi kauden osalta asiat ovat todennäköisesti jo taputeltu. Liigalisenssien hakuaika on päättynyt lokakuun lopulla eikä liigalle ole tullut yhtään lisenssihakemusta. Näin kauden 2018-2019 SM-liiga pelataan varmastikin nykyisellä joukkuemäärällä, Hiltunen kertoi Yle Urheilulle.

Hiltusen mukaan SM-liiga on heti valmiina harkitsemaan tilannetta uudestaan, jos Mestiksessä on joukkue, joka täyttää edellytykset pelaamiseen jääkiekon SM-liigassa.

- Periaatteessa kuudestoista joukkue voitaisiin ottaa SM-liigaan, mutta valitettavasti Mestiksessä ei ole tällä hetkellä yhtään seuraa, jotka voisivat nousta nopeasti SM-liigaan. Tämä on tämän hetken surullinen tilanne, Hiltunen taustoitti Yle Urheilulle.

Espoon Blues ajautui raskaisiin taloudellisiin vaikeuksiin ja menetti SM-liigapaikkansa. Hiltusen mukaan Espoon nykytilannekaan ei näytä kovin valoisalta liigaan paluun kannalla. Tällä hetkellä Espoo United pelaa Mestiksessä.

- Olen asunut 17 vuotta Espoossa eikä täällä ole mielestäni sellaista yhteisöllisyyttä, jota vaadittaisiin. Jos tätä yhteisöllisyyttä ei synny, niin tuskin tänne syntyy menestyvää liigajoukkuetta. Espoossa pitäisi hoitaa perustat kuntoon, Hiltunen peräänkuulutti.

Hiltunen painottaa, että Mestiksen kehno nykytila huolettaa myös SM-liigassa.

- Kaikkien yhteisenä huolena on kehittää Mestistä. Mestikseen tarvitaan paljon enemmän voimaa, rahaa ja uskottavuutta. SM-liiga tarvitsee rinnalleen vahvan Mestiksen, Hiltunen painotti.

- Mestiksen taso pitäisi saada nousemaan. Sen jälkeen voitaisiin aloittaa keskustelut SM-liigasta, joka on kuitenkin täysammattilaissarja. Pyrimme löytämään suomalaiseen huippukiekkoon toimivia ratkaisuja, Hiltunen lupasi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat