Suora

  • Urheiluruutu
  • Kampaajan kuolema

Voitto tuli rutiinilla ja kovuudella - Kuosmanen sai Vantaalta potkua MM-Puolaan

Etenkin 98 kilon sarjan suomalaisfinaali Vantaan kansainvälisessä painicupissa antoi uskoa tulevaisuuden menestykseen.

urheilu
Elias Kuosmanen
Elias KuosmanenLehtikuva

Junioreissa ja nuorissa arvokisamitaleja rohmunnut Elias Kuosmanen sai finaalissa vastaansa Antti Mäkisen, ja kumpainenkin voitti matkalla finaaliin kivikovan venäläispainijan.

Helsingin Hakan Kuosmanen, 22, oli finaalissa kovempi kuin Ylä-Tikkurilan Kipinää edustava 23-vuotias Mäkinen. Ottelu ei tarjonnut hienouksia, mutta toi näytille kaksi urheilullista nuorukaista.

- Painini ei ollut tällä kertaa kauhean teknistä. Voitto tuli rutiinilla ja kovuudella, Kuosmanen kiteytti.

Hän sai noidannuolen selkäänsä aivan turnauksen alla.

- Selkä vaivasi venäläisiä vastaan päiväpaineissa, mutta illalla en selkääni edes ajatellut, metsäleireillä viime viikkoina aikaansa viettänyt Santahaminan sotilas sanoi.

Sarjavoitosta saatu 400 euron kultahippu teki Kuosmaselle hyvää. Hän oli silti eniten mielissään siitä, että Vantaan väännöt olivat hyvää harjoitusta 23-vuotiaiden MM-kisoihin. Ne kisataan Puolassa parin viikon päästä.

- Tämä turnaus oli osui täydellisen hyvään saumaan Puolan MM-kisoja ajatellen. Ihan meni kuin oppikirjasta, Kuosmanen totesi.

Harjoitusvastusta Algeriasta

Painin vastuuvalmentaja Marko Yli-Hannuksela on järjestänyt 23-vuotiaiden MM-kisoihin lähteville painijoille harjoitusvastustajia Algeriasta asti.

- Nuoret miehet tarvitsevat aina uusia pähkinöitä purtavaksi, Yli-Hannuksela heitti.

Puolaan lähtevistä painijoista sarjavoittoon paini Kuosmasen ohella Lapin Veikkojen Lauri Mähönen 59-kiloisissa.

YTK:n Tuomas Lahti vei nimiinsä sarjan alle 130 kiloa. Hän pöllytti mennen tullen niin venäläisiä kuin virolaisia niskanvääntäjiä.

- Hietaniemen Ramin kanssa olen treeneissä ottanut toistuvasti yhteen. Se on tehnyt hyvää meille molemmille, Lahti sanoi.

Vantaan suomalaisyllätyksestä vastasi Ilmajoen Akseli Yli-Hannuksela, 18. Hän raivasi tiensä 71-kiloisten finaaliin nakkelemalla ylivoimaisen 9-0-pistevoiton Venäjän Tshoren Tomasianista. Finaalissa painimaailman kovuus paljastui Yli-Hannukselalle, kun Venäjän Asker Orstshogdukov rojautti Yli-Hannukselaa kaksi kertaa takavyöstä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat