Suora

  • Sekaviesti, Pokljuka
  • Ampumahiihdon MC: Pokljuka, sekaviesti
  • Miesten joukkuemäki, Zakopane
  • Mäkihypyn MC: Zakopane, joukkuemäki
  • Urheiluruutu
  • Freestylen MC: Tremblant, kumpareet
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Monte Carlo, päiväkooste

Mestis-johtajan kova tilitys: Suljettu SM-liiga näivettää Mestiksen ja uhkaa Leijoniakin

Mestiksen Jokipoikien hallituksen puheenjohtaja Jarkko Immonen pelkää, että suljettu SM-liiga näivettää Mestiksen ja uhkaa tulevaisuudessa Suomen kansainvälistäkin jääkiekkomenestystä.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Pelaajat luistelevat kaukaloon
Tomi Hänninen

Jääkiekon SM-liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen pahoitteli viikonvaihteessa sitä, ettei Mestis-seuroilla ole tällä hetkellä resursseja nousta liigaan. Hiltusen mukaan on hyvin todennäköistä, että SM-liigassa pelaa tulevallakin kaudella 15 joukkuetta.

Mestiksessä pelaavan Joensuun Jokipoikien hallituksen puheenjohtaja Jarkko Immonen vastaa avoimessa kirjeessään (siirryt toiseen palveluun) Hiltuselle. Immosen mukaan suljettu SM-liiga näivettää Mestistä pelottavaa vauhtia.

- Suomalaisen jääkiekkoilun iso ongelma on, että liigasta on tehty yksityistä monopoli-liiketoimintaa ja luonnollinen vastuutaho eli Suomen jääkiekkoliitto on sysätty seuraamaan toimintaa aktiivisesti sivuraiteelta. Tämä malli on johtanut paljon puhuttuun liigan sulkemiseen ja sen myötä Mestiksen mielenkiinnon laskuun, joka tulee johtamaan sarjan pian näivettymisen tielle, Immonen kirjoittaa.

- Liigan sulkemista on perusteltu sillä, että taloudellisesti kelpoisia joukkueita ei ole ja liigan ollessa suljettuna Mestis-joukkueet voivat ”rauhassa kehittää toimintaansa ja talouttaan liigakuntoon”. Ikään kuin taivaalta sataisi sillä aikaa mannaa ja rahakirstut täyttyisivät itsestään yön aikana. Ei muuten sada eivätkä täyty, Immonen painottaa.

Immonen toivoo, että SM-liiga avattaisiin mahdollisimman nopeasti.

- Ratkaisu on taas kerran ja yhä edelleen liigan avaaminen ja sarjamuodon muokkaaminen niin, että tasokkaita pelaajia ja joukkueita on riittävästi viihdyttävän ja pelaajia kehittävän tarjonnan aikaansaamiseksi. Toimia ja testattuja malleja on maailmalla riittävästi.

Immonen pelkää, että nykymeno uhkaa ennemmin tai myöhemmin Suomen kansainvälistäkin jääkiekkomenestystä.

- Suomen kokoisessa maassa ei ole varaa tuhlata resursseja ja pelaajalahjakkuuksia pilaamalla toiseksi korkein sarjataso ja sen myötä tuhansien junioreiden pelaajapolku. Siinä vaiheessa, kun Mestiksen näivettymisen myötä myös liiga on kuihtunut ja maajoukkueenkin menestys alkanut ontua, on suomalainen jääkiekkoilu saattanut antaa jo liian pitkän etumatkan muille maille.

- Eikö nyt ole oikea aika muuttaa suuntaa ja ryhtyä rakentamaan suomalaiselle jääkiekolle parempaa tulevaisuutta, Immonen kysyy.

Lue lisää:

Mestis-seurojen resurssit eivät riitä SM-liigaan – "Tämä on surullinen tilanne"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat