Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheilukierros

HIFK elättelee yhä toiveita Veikkausliiga-paikasta – tappiot puolitettu: "Kriisitunnelmat kaukana"

Toimitusjohtaja Tero Korhonen uskoo Ykköseen pudonneen HIFK:n selviävän tulevasta: tappiot on puolitettu ja osakeannin odotetaan saavuttavan maalinsa.

jalkapallo
HIFK:n pelaajat kentällä.
AOP

Helsingin IFK:n kolmen kauden mittainen taival jalkapallon Veikkausliigassa tuli lauantaina päätökseensä, kun sarjassa toiseksi viimeiseksi sijoittunut helsinkiläisseura menetti paikkansa ratkaisevissa karsintaotteluissa vierasmaalisäännöllä Ykkösen FC Hongalle. Karvasta putoamista seurasi spekulointi tulevasta: pelaavatko punapaidat ensi kaudella edes Ykkösessä, kun talousvaikeudet painavat niskassa.

Sunnuntaina pidetyn IFK-hallituksen kokouksen jälkeen tulevaisuus näytti kuitenkin jälleen pitkästä aikaa valoisalta.

- Pakko sanoa, että kriisitunnelmat ovat nyt kaukana. Hämmästyttävä määrä on tullut ympäri Suomea viestejä, ja niistä 97 prosenttia on ollut positiivisia. Myös rahoittajilta on tullut positiivista viestiä – joskin niistä mikään ei ole vielä konkretisoitunut. Mutta ihmiset välittävät tästä seurasta, HIFK:n toimitusjohtaja Tero Korhonen kertoi Yle Urheilulle.

Kahdelta viime kaudelta kertyneet tappiot on Korhosen mukaan onnistuttu puolittamaan, eli seura on miinuksella enää noin 100 000 euroa. Pienen seuran budjetissa näkyvät pienetkin lommot, kuten lasku soihtujen vaurioittamasta Töölön jalkapallostadionin nurmesta.

- Taloudellisesti näyttää paljon paremmalta kuin heinäkuussa. Nyt jännitetään lopputulemaa.

Hongan-fanit juhlivat
HIFK menetti liigapaikkansa karsinnoissa FC Hongalle.AOP

Pelkoskenaario konkurssista ei Korhosen mukaan enää uhkaa IFK:ta. Osakeantia on jatkettu 15. marraskuuta asti, ja koska HIFK on ensi kaudella lähtökohtaisesti Ykkösen seura, on tavoiterajakin pudotettu 250 000 eurosta maltillisempaan 100 000 euroon.

- Tämä on ehkä tunnetason vahvistus, mutta viimeisten päivien aikana on matemaattisestikin alkanut jo näyttää siltä, että me saadaan anti maaliin. Todennäköisempää on, että saadaan kuin ei saada, Korhonen muotoili.

Maanantaina kasassa oli 40 000 euroa, eli vielä 60 000 uupuu tavoitteesta. Usko jatkoon punaleirissä on kuitenkin vahva.

- Tätä taustaa vasten uskallan sanoa, että tarina jatkuu.

HIFK hakee Veikkausliigalisenssiä

Pelien perusteella IFK:ta odottaa ensi kaudella paikka Ykkösessä. Seura aikoo silti hakea myös Veikkausliigapaikkaa.

- Tehtiin päätös, että tullaan hakemaan myös liigalisenssiä 10. marraskuuta. Täytetään kriteerit ja ollaan aika vakuuttuneita. Mutta täytetään luonnollisesti myös se I-divisioonan hakemus, Korhonen selitti.

Paikka Veikkausliigaan voisi aueta takaportin kautta, jos liigan lisenssikomitea joutuu harkitsemaan täydennysmenettelyä. Tähän päädytään, jos jokin seura ei täytä Veikkausliigan kriteeristöä. Esimerkiksi viimeisenä sarjassa säilynyt PS Kemi joutuu todistamaan lisenssikomitealle olevansa sarjapaikan arvoinen.

Veikkausliigan lisenssikomitea päättää liigalisensseistä joulukuussa. Komitea ei vielä suostunut kommentoimaan seurojen tilanteita ja mahdollisuutta täydennysmenettelyyn.

- Toiminnallisesti me rakennetaan organisaatiota ja joukkuetta siten, että ollaan valmiita Ykköseen. Mutta jos Veikkausliiga-paikka tulee, niin se on bonus, Korhonen kertoi ja paljasti myös keskustelleensa monien pelaajien kanssa tulevasta kaudesta – oli sarjataso sitten mikä tahansa.

- Nämä muutamat puhelut ovat vahvistaneet sitä, että pojilla ei ole kuin yksi ajatus ja se on IFK.

Lue lisää:

Antti Muurinen ei kuulu IFK:n tulevaisuuteen – uusi valmentaja jo tähtäimessä

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat