Suora

  • StarCraft 2: IEM Katowice 2021
  • Sim racing: Arctic eRX Invitational
  • Sim Racing: Arctic eRX Invitational

Anttilan ketju taistelee olympiapaikasta jopa kokonaisuutena – "Se on aina etu, jos tuntee toisen"

Marko Anttilan alkukausi on sujunut vahvasti kuten koko Jokereiden. Anttila, Antti Pihlström ja Mika Niemi pelaavat lähtökohtaisesti yhdessä myös Helsingin EHT-turnauksessa.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue
Marko Anttila
AOP

Venäjän ja Suomen välistä EHT-kamppailua voi seurata suorana klo 18 alkaen joko TV2:sta tai Yle Puheesta.

Jokerien 203-senttinen hyökkääjä Marko Anttila on mukana Helsingin EHT-turnauksessa, joka käynnistyy Suomen osalta torstaina ottelulla Venäjää vastaan. Jokereiden alkukausi on ollut hyvä ja myös henkilökohtaisesti Anttila on pelannut vahvan syksyn.

- Olemme saaneet sellaisen startin mitä halusimme. Peli on ollut voittavassa kuosissa alusta asti. Se heijastuu myös yksilöihin, hyvässä joukkueessa yksilöiden on helpompi onnistua, Anttila sanoi.

Jokereista on monta pelaajaa ehdolla myös olympiakisoihin. Anttila on yksi näistä. Kun NHL:n poisjäänti olympiakiekosta selvisi, Anttilakin tiesi, että kisapaikka voi irrota.

- Totta kai sen tiedosti, että jos onnistuu ja pelaa omalla hyvällä tasolla, mahdollisuudet voi olla. Euroopassa on kuitenkin paljon pelaajia ja taistelu pelipaikoista on kovaa. Mutta tietysti NHL:n poisjäänti paransi mahdollisuuksiamme.

Anttila oli mukana Suomen MM-joukkueessa vuonna 2013. Lähtökohdat olivat silloin erilaiset kuin nyt. Silloin Anttila pelasi TPS:ssä ja hänen rooliinsa kuului tehdä maaleja ja pelata ylivoimaa. Jokereissa rooli on erilainen.

- Toivottavasti oma pelaaminen on kokonaisvaltaistunut, että pystyisin pelaamaan vähän joka roolissa. Lähtökohta on erilainen, paineita ei ole niin paljon kiekollisesta pelaamisesta. Rooli on ollut enemmän puolustava, mutta kaikki ketjut pyrkivät kuitenkin hyvään hyökkäyspeliin.

Anttila on pelannut Jokereissa samassa ketjussa Antti Pihlströmin ja Mika Niemen kanssa. Ketju pelaa lähtökohtaisesti yhdessä myös Helsingin turnauksessa. Onko ketju mahdollisesti menossa olympialaisiin jopa kokonaisuutena?

- Valmennusjohto hakee valmiita koostumuksia ja tutkapareja. Peli on niin nopeaa, että se on aina etu jos tuntee toisen. Meillä on hyvä kombo, kolme aivan erilaista pelaajaa, mutta olemme saaneet homman toimimaan hyvin.

Lue myös:

Haukutko aina valmentajaa surkeista valinnoista? Kokeile itse, millaista on valita Leijonat olympialaisiin ilman NHL-tähtiä

Leijonat aloittaa väännön olympiapaikoista tosissaan – "Nyt on näytön paikka"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat