Suora

  • Urheiluruutu

Koskela ja Poutala avaavat olympiakauden – "Kilpailu olympiamitaleista tulee olemaan äärimmäisen kireä"

Pikaluistelun maailmancupin ensimmäiset pisteet ovat jaossa viikonloppuna Heerenveenissä.

urheilu
Urheilujuttuja: Mika Poutala ja Pekka Koskela valmiina pikaluistelun maailmacup-avaukseen
Urheilujuttuja: Mika Poutala ja Pekka Koskela valmiina pikaluistelun maailmacup-avaukseen

Pekka Koskela ja Mika Poutala ovat kannatelleet suomalaista pikaluistelua kansainvälisellä huipputasolla jo reilut kymmenen vuotta. Tähän kaksikkoon luotetaan jälleen kaikkein eniten, kun olympiapaikoista aletaan kilpailla syksyn maailmancupin osakilpailuissa. Ensimmäiset maailmancupin pisteet ovat jaossa viikonloppuna Hollannin Heerenveenissä.

Jo neljänsiin talvikisoihinsa valmistautuvat Mika Poutala ja Pekka Koskela ovat saaneet valmistautua maailmancupin avaukseen ilman ongelmia. Tämä näkyy myös alkukauden kisojen tuloksissa. Mika Poutala on 500m maailmantilastossa tällä hetkellä jaetulla viidennellä sijalla yhdessä maailmanennätysmies Pavel Kuliznikovin kanssa ja tuhannella metrillä hän on maailmantilastossa kolmantena.

- Kyllä 500 metrillä on sellainen luottavainen olo. Homma toimii tosi hyvin. Harjoituskisoissa on ollut hieman ongelmia lähdön kanssa, mutta toisaalta lentävä 400 m eli kierros on ollut usein koko porukan nopein. Tonnin kohdalla olen vähän epäileväinen riittääkö kestävyys, koska sitä silmällä pitäen ei ole tehty niin rankkoja harjoituksia. Toisaalta vauhti on ollut harjoituskisoissa kohdallaan tonnilla tälläkin harjoittelulla, Poutala kertoi harjoitustauolla Yle Urheilulle

Koskelan vauhti on myös ollut syksyn kisoissa kohdallaan, mutta viime kauden maailmancup pisteet ja sijoitukset ei riitä avauskilpailussa kuuman ryhmän lähtöpaikkaan, joten hän aloittaa kauden B-ryhmässä. Harjoituskisojen aikojen perusteella Koskelan vauhdin pitäisi riittää B-ryhmän kolmen kärkeen.

- Hyvän alkukauden taustalla on entisestään lisääntynyt jäällä oloaika. Into siihen on tullut sitä kautta, että välineet eli luistinten uudet terät ovat olleet kunnossa. Tuntuu siltä, että olen saanut välineet toimimaan jalan alla niin kuin haluan. Se inspiroi harjoittelemaan, Koskela avasi Yle Urheilulle alkukauden hyvän vauhtinsa taustoja.

B-ryhmässä tulee luistelemaan noin 40 kilpailijaa, joista kolme parasta pääsee lauantain 500m kisan kuumaan ryhmään.

-Alkukaudesta kovia ukkoja on sekä A:ssa että B:ssä. On melkoista arpapeliä suorastaan hakuammuntaa millaiseksi ryhmät alkavat muotoutua alkukaudesta.. Oikeastaan toivon, että olosuhteet ovat mahdollisimman lähellä A-ryhmän olosuhteita, jotta voin vertailla tasoani A-ryhmän luistelijoihin. B-ryhmän kisa tulee takuu varmasti olemaan täällä kovatasoinen, Koskela puntaroi perjantain B-ryhmän lähtökohtia.

Koskela luistelee Heerenveenissä vain 500 metriä. Sen sijaan Poutala nähdään myös tuhannella metrillä.

- Jos nyt ollaan ihan realistisia, niin kyllä 500 metriä on se matka, jolla minulla on parhaat menestymismahdollisuudet, mutta kyllä minä luistelen ihan tosissani myös tuhatta metriä ja laitan itseni silläkin matkalla täysillä likoon. Mutta nyt tuntuu siltä, että 500 metriä minulle se vahvempi matka.

Pekka Koskela ei Yle Urheilun haastattelussa suoranaisesti ottanut kantaa mahdollisuuksiinsa napata maapaikka olympiakisoihin. Mika Poutala ei ole huolissaan paikan saamisesta. Enemminkin häntä pohditutti olympiamitalin saamisen mahdollisuus.

- En usko, että minulle tuottaa ongelmia hankkia olympiapaikka. Mitalin saaminen on jo vaikeampia juttu. Tällä hetkellä sprinttereiden taso maailmalla on niin kova, että mitalikandidaatteja on 10 -15, joten kilpailu olympiamitaleista tulee olemaan äärimmäisen kireä, Poutala pohti.

Yle näyttää kaikki pikaluistelun kauden maailmancupin osakilpailut ja myös arvokisat.

Pikaluistelun maailmancup, Heerenveen

10.11. klo 17.10 Yle Areena (naisten 500 m selostettuna klo 17.10 ja miesten 500 m klo 19.25)
11.11. klo 14.55 Yle Areena ja TV2
klo 16.35 TV2
*12.11. *klo 14.55 Yle Areena
klo 16.20 TV2

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat