1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Markkaselle uran kolmas tupla-tupla - Bullsille karu tappio

Lauri Markkanen heitti 12 pistettä ja otti 10 levypalloa, mutta Chicago hävisi Indianalle 87-105.

Kuva: Lehtikuva

Chicago Bullsin suomalaistulokas Lauri Markkanen ylsi uransa kolmanteen tupla-tuplaan koripalloliiga NBA:ssa Indiana Pacersia vastaan pelatussa ottelussa. Markkanen heitti 12 pistettä ja kahmi 10 levypalloa. Kotikentällään pelanneen Bullsin ilta ei kuitenkaan päättynyt juhlintaan, vaan voiton vei Indiana pistein 105-87.

Markkanen upotti yhdeksästä kolmosestaan kaksi. Kaikkiaan 14 pelitilanneheitosta koriin meni viisi. "The Markksmanille" merkittiin kolme koriinjohtavaa syöttöä, kaksi riistoa ja yksi blokki.

Bullsin paras pistemies oli aiemmin tällä viikolla pelikiellon jälkeen kokoonpanoon palannut Bobby Portis, joka Markkasen tavoin ylsi tupla-tuplaan. Portisille kirjattiin 20 pistettä ja 11 levypalloa. Bullsin edellisessä ottelussa Portis keräsi 24 peliminuutissa joukkueensa korkeimmat lukemat sekä pisteissä (21) että levypalloissa (13).

Juuri Portis avasi suomalaistulokkaalle tien Bullsin aloitusviisikkoon ennen kauden alkua. Hän löi harjoituksissa Nikola Miroticin kasvoihin murtuman ja raivasi Markkasen tieltä kaksi pahinta kilpailijaa ison laitahyökkääjän paikalta.

Justin Holidaylle kirjattiin 14 pistettä ja kolme levypalloa, Kris Dunnille 16 pistettä ja neljä levypalloa. Markkasen kanssa harjoituksista huilannut Robin Lopez sen sijaan teki vain kolme pistettä ja kahmi viisi levypalloa. Sekä Markkanen että Lopez jättivät keskiviikon harjoitukset väliin vammojen takia, mutta palasivat harjoitusvahvuuteen torstaina. Markkasen poissa harjoituksista piti reisivamma ja Lopezin kipeä polvi.

Bullsilla on nyt kaksi voittoa ja kahdeksan häviötä. Seuraavaksi Bulls kohtaa San Antonion vieraskentällä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.