Suora

  • Uinnin lyhyen radan MM
  • Uinnin MM

Sakari Salminen palaa Ässiin

Porin Ässien kasvatti palaa patapaitaan seitsemän vuoden tauon jälkeen.

Ässät (Jääkiekon Miesten Liiga)
Sakari Salminen, Jokerit #29
Sakari Salminen on pelannut viime vuosina muun muassa Jokereissa.Tomi Hänninen

Porin Ässät on kotiuttanut kasvattejaan maaottelutauon aikana. Muutama päivä sitten joukkue ilmoitti Jarno Kärjen paluusta, tänään tuli tieto Sakari Salmisen sopimuksesta.

Salminen palaa Poriin useammaksi vuodeksi. Sopimus kestää kevääseen 2020 asti ja se sisältää ulkomaan-pykälän kaudesta 2019-2020.

29-vuotias Salminen on pelannut liigassa viimeksi kaudella 2012-2013. Silloin KalPan riveissä loistanut hyökkääjä valittiin kauden päätteeksi Liigan All Stars -kentälliseen. Vuonna 2012 Salminen nähtiin myös MM-kisoissa ja seuraavana vuonna Sotshin olympialaisissa.

KHL piti kokeilla

Kahden viime kauden aikana Sakari Salminen on pelannut Sveitsin ja Ruotsin pääsarjoissa sekä Jokereissa. Alkukauden 18 ottelua hän pelasi KHL-liigaa Moskovan Dynamossa tehoin 2+6.

– Asiat eivät lopulta menneet Moskovassa, kuten odotin. En mielestäni pelannut huonosti, mutta kaiketi siellä vaaditaan ulkomaalaispelaajalta parempaa pistekeskiarvoa, Salminen toteaa Ässien tiedotteessa.

Salminen neuvotteli Ässien kanssa jo kesällä, mutta nyt sopimus kasvattajaseuran kanssa vihdoin syntyi.

– Jo kesällä sopimus oli lähellä, mutta en usko, että kukaan pelaaja olisi kieltäytynyt mahdollisuudesta pelata KHL-liigaa Moskovassa, hän toteaa.

Nyt Salminen on tyytyväinen pitkän sopimuksen tarjoamasta pelirauhasta.

Suosittelemme

Tuoreimmat