Suora

  • Jääkiekkokierros
  • Challenge Cup: Savo Volley - Kamnik
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Urheilukansanradio: Kaikki olympiakisoihin osallistuvat astmatestiin?

Historian seitsemäs Urheilukansanradio nostaa maanantaina esiin myös dopingongelmat. Kovin ehdotus tulee Urjalasta Hannes Koivulalta.

urheilu
Yle Puheen logo.
Yle

Hänen mielestään kaikki paikalle talvikisoihin tulevat urheilijat pitäisi testata heti kättelyssä.

- Voisiko tulevien olympiakisojen dopingongelmasta puhua tällä lailla, että tehtäisiin kaikille urheilijoille astmatesti? Kaikki vaan riviin ja siitä nähtäisiin, ketkä olisivat puhtaita astmatestiin osallistujia, Koiviúla visioi.

Näin selviäisi, kuka on oikeutettu astmalääkkeeseen ja kuka ei.

- Astmalääkettä käyttävä saa etua. Jos kisan jälkeen on nähtävissä, että on käyttänyt lääkettä, eikä ole siihen oikeutettu on rangaistus selvä, Hannes Koivula linjaa.

Naiset eivät kuole ja herää sitten henkiin

Matti Kovanen on sitä mieltä, että kotimaisen naisten jalkapalloliigan näkyvyys ei ole riittävällä tasolla. Pitäisi nähdä enemmän kuin mitä eri kanavat ovat tähän asti esittäneet.

- Pikku dokumentit jokaisesta seurasta ennen kauden alkua ja yksi peli jokaiselta kesän kuluessa, ehdottaa vantaalainen naisjalkapallon ystävä.

Kovasen mielestä naisten pääsarja on kehittynyt merkittävästi Suomessa 20 vuoden aikana.

- Siinä ei näytellä teatteria niin kuin miesten sarjoissa. Siellä eivät naiset kuole kesken peliin ja herää sitten taas henkiin, vertailee Kovanen.

TV-näkyvyyden merkitykselle todisteita Eri urheilumuodot kilpailevat rajusti TV-näkyydestä keskenään, eivätkä suotta. Esimerkki tulee Virroilta Leila Nieminen ei ensin myönnä seuraavansa urheilua, mutta paljastaa sitten, että miehen vierellä tulee katseltua suuremmat kisat ja tapahtumat.

- Olen huomannut kuitenkin, että kun televisiosta tulee näitä kisoja niin kyllä se sytyttää, kuvailee Nieminen.

Päättyneen kesän aikana hän tempautui itselleen tuntemattoman urheilunmuodon pyörteisiin.

- Kun seurattiin Ranskan ympäriajoa, niin uusi laji rupesi kiinnostamaan ihan hirveästi. Lehdestäkin luin, että mitäs siellä tapahtuu. Kyllä julkisuus ja se, että asiat ovat esillä innostaa ja herättää, tunnustaa Nieminen.

Seitsemäs Urheilukansanradio kuullaan Yle Puheessa maanantaina klo 18.03-20.00 ja uusinta tulee samalta kanavalta sunnuntaina 19.11.2017 klo 17.05-19.00.

Suosittelemme

Tuoreimmat