Suora

  • Uinnin lyhyen radan MM
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM

Chicago Bullsin iloiselta puheenjohtajalta poikkeuksellinen ulostulo: ”Markkanen pelaa todella hyvin”

Chicago Bulls on alkukaudesta ollut povatusti koripalloliiga NBA:n sarjataulukon häntäpäässä, mutta puheenjohtaja Michael Reinsdorf on toistaiseksi ollut iloinen.

NBA
Lauri Markkanen
Lauri Markkanen sai vääntää Indianan Thaddeus Youngia vastaan lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa.AOP

Koripalloliiga NBA:n Chicago Bullsin puheenjohtaja Michael Reinsdorf ei normaalisti kommentoi seuransa urheilupuolta, mutta perjantaina hän teki poikkeuksen Chicagon vuoden 2020 All Star –pelin julkistamisen yhteydessä.

Uudelleenrakennusvaiheessa oleva Bulls on voittanut kauden kymmenestä ensimmäisestä pelistä kaksi. Vain Dallas Mavericks ja Atlanta Hawks on alempana sarjataulukossa.

Kaikki alkoi Chicagossa, kun joukkueen tähtipelaaja Jimmy Butler kaupattiin kesän varaustilaisuuden yhteydessä Justin Pattonin kanssa Minnesotaan. Chicago sai seitsemäntenä varatun Lauri Markkasen lisäksi Zach LaVinen ja Kris Dunnin. LaVine on tosin ollut alkukaudesta sivussa pelikentiltä, kun hän on kuntouttanut polveaan.

– On mennyt vasta muutama viikko, mutta toistaiseksi olemme iloisia. Lauri Markkanen pelaa todella hyvin. Kun LaVine palaa kentille, niin se on iso merkki. Kris palasi vasta kentille loukkaantumisen jälkeen, Reinsdorf sanoi Chicago Tribunen mukaan. (siirryt toiseen palveluun)

Reinsdorf hehkutti päävalmentaja Fred Hoibergin työtä.

– Fred on saanut heidät pelaamaan todella kovaa. Se on jäänyt huomaamatta, Reinsdorf sanoi.

Tappiotkin pelaavat Bullsin tulevaisuuden pussiin, sillä mitä huonompi runkosarjasijoitus, sitä parempi varausvuoro seuralle voi tulla ensi kesän varaustilaisuudessa. Näin Bullsilla olisi mahdollisuus hankkia Markkasen kylkeen toinenkin nuori tähtilupaus.

– Tiedämme, että tänä vuonna voitot ja tappiot eivät ole se juttu välttämättä. Mutta haluamme, että pelaajat yrittävät parhaansa voittaakseen pelejä, Reinsdorf painotti.

– Sellainen asenne Chicagon kaupungilla ja faneilla on. Työskennellään kovaa ja katsotaan, mitä tapahtuu. Cubs (kaupungin baseball-joukkue) teki upeaa työtä rakentaessaan uudelleen joukkuetta. White Sox (toinen baseball-joukkue) on keskellä omaa uudelleenrakennustaan. Uskon, että fanit ymmärtävät tämän kuuluvan urheilun luonteeseen.

Suomalaistulokas Markkanen teki NBA-uransa kolmannen tupla-tuplan Suomen aikaa lauantain vastaisena yönä, kun Chicago hävisi Indianalle 83–105. Markkanen pussitti 12 pistettä ja kauhoi 10 levypalloa. Heittopeli oli vaisua, sillä yhdeksästä kolmen pisteen heitosta vain kaksi meni sisään.

Puolustuspäässä hän säväytti torjunnallaan ja kahdella riistollaan ensimmäisellä jaksolla. NBA nosti (siirryt toiseen palveluun) Markkasen torjunnan koko liigan kierroksen tyylikkäimmäksi.

Korjattu kello 15.53. Markkanen teki kolmannen tupla-tuplan.

Lue lisää:

Markkasen asema vahvistumassa entisestään – Chicago Bullsin tappelupukareiden tiet eroamassa?

Markkaselle uran kolmas tupla-tupla - Bullsille karu tappio

Suosittelemme

Tuoreimmat