Hyppää sisältöön

VaLePa taisteli suomalaista lentopallohistoriaa!

Vammalan Lentopallo on selviytynyt ensimmäisenä suomalaisjoukkueena lentopallon miesten Mestarien liigan lohkovaiheeseen.

Urpo Sivula kuului VaLePan avainpelaajiin. (Arkistokuva) Kuva: Tomi Hänninen

Vammalan Lentopallo on varmistanut pääsynsä lentopallon miesten Mestarien liigan lohkovaiheeseen! VaLePan ja tshekkiläisen Ceske Budejovicen taistelu huipentui kultaiseen erään, jonka sastamalaiset veivät numeroin 15-12.

VaLePa on ensimmäinen suomalaisjoukkue, joka pääsee mukaan Mestarien liigan nykymuotoiseen lohkovaiheeseen. Salolainen LP Viesti on yltänyt aiemmin naisten Mestarien liigaan.   

Budejovice vei sunnuntain toisen osaottelun 3-1 (25-21, 25-17, 18-25, 25-20) ja näin ratkaisu venyi kultaiseen erään. Siinä VaLePan sankarina loisti Olli Kunnari, joka paukutti lyhyeen erään kuusi pistettä. Kunnari sai oivaa tukea Mikko Eskolta. VaLePa hallitsi kultaista erää ja vei sen numeroin 15-12.

VaLePan lohkovaiheen vastustajat selviävät tulevan viikon perjantaina, kun lohkot arvotaan Moskovassa. Lohkovaiheessa pelaavat 20 joukkuetta arvotaan neljän joukkueen lohkoihin. Lohkovaiheen ottelut alkavat joulukuussa ja päättyvät helmi-maaliskuun vaihteessa.

Lue lisää:

.
.