Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Jalkapallohullussa Italiassa pelätään maailmanloppua tänä iltana – 69-vuotias konkarivalmentaja lyttäsi kansalaisten neuvot

Italian 69-vuotias päävalmentaja Gian Piero Ventura kertoo, että häneltä menisi kuukausia kansalaisten kaikkien neuvojen läpikäymiseen ennen illan ratkaisevaa MM-karsintaottelua Ruotsia vastaan.

jalkapallo
Gianpiero Ventura
Gian Piero Ventura toivoo oikeaa henkeä illan Ruotsi-otteluun.AOP

Jalkapallon MM-kisojen jatkokarsinnoissa Ruotsi hakee kisapaikkaa Italian vieraana tänään maanantai-iltana. Ruotsi voitti avausosan 1-0 kotikentällä. Italia jäi viimeksi 59 vuotta sitten ulos MM-kisoista vuonna 1958. Huono tilanne onkin huolestuttanut kansalaisia jalkapallohullussa maassa. Maailmanlopustakin on puhuttu, jos MM-kisoista karsiutuminen toteutuu.

– Olen saanut paljon neuvoja tässä viime päivinä. Jos kuuntelisin kaikkia, niin menisi kuukausia. Ymmärrän, miten Italia ja italialaiset toimivat. Se selitettiin minulle, kun aloitin. Mutta en odottanut tällaista, Italian päävalmentaja Gian Piero Ventura sanoi.

69-vuotias Ventura on Italian jalkapallomaajoukkueen kaikkien aikojen vanhin päävalmentaja. Hän suhtautuukin kansalaisten neuvoihin kriittisesti.

– Voin vakuuttaa, että valmentajat kuuntelevat neuvoja ja analysoivat. Mutta me päätämme asiat omilla aivoillamme, Ventura painotti.

Italian kapteeni Gianluigi Buffon haluaisi nähdä ilkkumisen sijaan kannustusta Milanon San Sirolla illalla.

– Kun aikaa on jäljellä, on myös toivoa. Me taistelemme. On selvää, että kotiyleisön tuki ja iloinen asenne antaisivat meille lisävoimaa.

Avausottelun jälkeen italialaiset myönsivät, että Ruotsi yllätti heidät fyysisellä ja aktiivisella pelitavalla. Ruotsalaisen kovuuden sai kokea esimerkiksi tähtipuolustaja Leonardo Bonucci. Hänen nenänsä murtui Ola Toivosen kyynärpäästä.

Ventura haluaa päästä kisoihin ”pelaamalla jalkapalloa.”

– Se ei tarkoita, etteikö Ruotsi pelaisi. En tiedä, millainen peli tulee. Mutta tiedän, miten haluamme pelata. Toivottavasti peli käydään oikeassa hengessä.

Lue lisää:

Italialaiset kauhuissaan MM-jatkokarsintojen tappiosta Ruotsille – "Ei enää yhtään selityksiä"

Italia katastrofin partaalla – ikonipelaaja Pirlo hämmästeli valitusta tuomareista: ”Näissä peleissä näkee oikeat pelaajat

Lähteet: AFP, Reuters

Suosittelemme

Tuoreimmat