Suora

  • Jääkiekkokierros
  • Urheiluruutu
  • NCAA: Washington Huskies - Colorado Buffaloes
  • Taitoluistelun GP Yhdysvallat: parien vapaaohjelma
  • Taitoluistelun GP Yhdysvallat: miesten vapaaohjelma
  • Taitoluistelun GP Yhdysvallat: naisten lyhytohjelma
  • Taitoluistelun GP Yhdysvallat: jäätanssin rytmitanssi

Teemu Selänteen suuri ilta Torontossa – Yhdestä kaikkien aikojen maalintekijästä tuli toinen Hall of Famen suomalaispelaaja

Selänne kiitti aatelointigaalan juhlapuheessaan läheistensä merkitystä loistavalle uralleen.

NHL
Teemu Selänne esittelee Hall of Fame -sormustaan.
AOP

TORONTO. Teemu Selänteelle maanantai-ilta jääkiekon pääkaupungiksi ristityssä Torontossa oli yksi elämänsä suurista hetkistä. Hänet aateloitiin virallisesti jääkiekon todellisten kuuluisuuksien galleriaan, Hockey Hall of Fameen toisena suomalaisena. Selänne on samalla historian 15. eurooppalaispelaaja, jolle on suotu tämä harvinainen aatelointikunnia.

Teemu Selänne kiitti varsinaisen aatelointigaalan juhlapuheessaan erityisesti läheistensä merkitystä loistavalle uralleen.

- Annan suuren kiitoksen urastani perheelleni ja vanhemmilleni: äidilleni ja isälleni, mutta myös veljilleni. Ilman teitä en olisi tässä aateloitavana, Selänne kiitti.

Yksi NHL:n kaikkien aikojen maalintekijöistä halusi muistaa menestyksestään myös parhaita suomalaisia ystäviään, jotka ovat edesauttaneet Selänteen loistavaa jääkiekkoilijan uraa.

- Keijo Säilynoja ja tohtori Ismo Syvähuoko ansaitsevat suuren kiitoksen ystävyydestä ja yhteistyöstä. Ismo operoi aikanaan polveni syksyllä 2004 ja varoitti vakavalla ilmeellä, että polvellani pystyy pelaamaan korkeintaan kaksi vuotta, mutta onneksi niitä pelivuosia kertyikin kaikkiaan kymmenen, Selänne nauratti gaalayleisöä.

Kaikkien aikojen suomalaiskiekkoilija vitsaili juhlagaalassa uransa ensimmäistä seurasiirtoaan Winnipegistä Anaheimiin, joka oli aikanaan Selänteelle aluksi suuri shokki, sillä hän ei olisi koskaan uskonut joutuvansa seurasiirron kohteeksi keskellä kautta.

- Kun lähdin Winnipegistä pois, niin silloin oli ulkona 27 astetta pakkasta. Kun seuraavana aamuna söin aamiaista Kaliforniassa niin ulkona oli 28 astetta hellettä. Silloin ajattelin mielessäni naurahtaen, että "kiitos todella paljon, että myitte minut", hän hymyilytti paikallaolijoita.

Teemu Selänteen entinen ketjukaveri, nyt myös Hall of Fameen aateloitu Paul Kariya kiitti juhlapuheessaan nöyrästi Selänteen vaikutusta hänen omaan uraansa ja urakehitykseensä.

- Teemu, en seisoisi täällä aateloitavana ilman apuasi yhteisinä pelivuosinamme. Olemme aina veljiä keskenämme, nyt ja seuraavassa elämässä, Kariya sanoi Toronton juhlayleisölle.

Lue myös:

Selänne pääsee hohdokkaseen seuraan – "Upea kunnianosoitus suomalaiselle jääkiekolle"

Rento Selänne ja vakava Kariya täydensivät toisiaan: "Hän teki minusta paremman kiekkoilijan mitä todellisuudessa olin"

Kommentti: Teemu Selänteen NHL-ura oli täynnä mainetekoja, mutta sille olisi suonut kunniakkaamman päätöksen

Teemu Selänteen tärkein perintö NHL:ään ei ole maalintekotaito tai ennätykset – "Halusin tuoda valoa pukukoppiin vaikeillakin hetkillä"

Selänne ja Kariya jälleen samassa ketjussa legendojen kohdatessa: "Olisi aika kiva pelata jokunen peli kimpassa jatkossakin"

Selänteen ja Kariyan yhteispeli toimii yhä – "Uskomatonta!"

Suosittelemme

Tuoreimmat