Suora

  • Uinnin lyhyen radan MM
  • Uinnin MM

Ruotsalaiset riemuitsivat Italian kaaduttua – kapteenin pää ajeltiin, joukkue romutti tv-kanavan pöydän

Riemu läikkyi kentältä myös internetiin. Jopa maajoukkueuransa päättänyt Zlatan Ibrahimovic onnitteli joukkuetta omahyväiseen tyyliinsä.

urheilu
Ruotsi juhlii
AOP

Ruotsin jalkapallomaajoukkue pelasi maanantaina 0–0-tasapelin Italiaa vastaan MM-kisojen jatkokarsinnan toisessa osaottelussa Milanossa. Tulos vei Ruotsin ensi kesän MM-turnaukseen, sillä se voitti perjantaina pelatun ensimmäisen osaottelun 1–0 Jakob Johanssonin maalilla.

MM-turnaus on Ruotsin ensimmäinen sitten vuoden 2006. Italia puolestaan jäi kisojen ulkopuolelle ensimmäistä kertaa vuoden 1958 jälkeen.

Kun loppuvihellys soi San Siro -stadionilla, ruotsalaiset aloittivat villit juhlat. Ensin joukkue ryntäsi tv-asiantuntija Hans Backen ympärille tuulettamaan romuttaen tv-ryhmän pöydän.

Kun Ruotsin kapteeni Andreas Granqvist pääsi pukukoppiin, muut pelaajisto ajeli hänen päänsä. Syynä oli, että Granqvist oli luvannut ajaa hiuksensa, jos Ruotsi menee kisoihin.

– Luulin, että he olivat unohtaneet lupauksen, mutta he eivät todellakaan olleet, Granqvist sanoi Aftonbladetin haastattelussa.

Riemu läikkyi kentältä internettiin. Maajoukkueuransa jo päättänyt Zlatan Ibrahimovic onnitteli joukkuetta omahyväiseen tyyliinsä.

– Me olemme Zweden, hän kirjoitti.

Internetin meemimestarit heräsivät myös pilkkaamaan Italiaa ja onnittelemaan Ruotsia. Mukaan kaivettiin jopa Tony Soprano HBO:n Sopranos-sarjasta sekä ruotsalaisyhtye ABBA.

Toinen vitsiveikko muistutti, että pitsa on italialaista, mutta pitsaleikkurit valmistaa Ikea.

Andreas Granqvist tuulettaa voittoa
AOP

Lue myös:

Ruotsin valmentaja ei innostu Ibrahimovicin paluusta – "Uskomatonta"

Karismaattinen johtaja, ikoninen outolintu – Gianluigi Buffon

Lopputulos yllätti italialaiset pahemman kerran: "Tuomionpäivä, tragedia, tuho – kutsukaa sitä miksi tahdotte"

Italiassa maansuru MM-karsiutumisen jälkeen – "Loppu"

Maajoukkuepelit jättävä Buffon itkuisena – "Olen pahoillani, olen pahoillani"

Zlatanin paluuhuhut alkoivat välittömästi Ruotsin sensaatiomaisen voiton myötä – "Jos se on minusta kiinni, tuon hänet itse kisoihin"

Ruotsi jalkapallon MM-kisoihin! Italialle täysi katastrofi

Suosittelemme

Tuoreimmat